avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Societate agent de munca temporar si contracte ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Societate agent de munca temporar si contracte prestari servicii

Buna ziua! Societatea A (CAEN agent de munca temporara) pune la dispozitie soferi firmei B (CAEN transport intern si international) in baza contractului comercial si a contractului de punere la dispozitie emitand factura cu TVA. Soferii sunt detasati de catre firma B Sucursalei din UE, firma B refactureaza sucursalei din UE costul cu soferii detasati, emitand factura fara TVA .
Este taxa pe valoarea adaugata facturata de catre firma A firmei B deductibila ? Refacturarea costurilor cu soferii detasati de catre firma B Sucursalei se incadreaza in operatiuni specifice taxarii inverse?
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 11:18, 21 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati pus doua intrebari.
1.Este taxa pe valoarea adaugata facturata de catre firma A firmei B deductibila ?
Raspunsul este Da.
2.Refacturarea costurilor cu soferii detasati de catre firma B Sucursalei se incadreaza in operatiuni specifice taxarii inverse?
Raspunsul scurt ar fi NU.
Dar treaba sta astfel: Firma B emite catre sucursala sa din UE factura fara tva pentru ca este o prestare de servicii intracomunitara iar locul prestarii serviciului este in UE. Sucursala din UE inregistreaza in contabilitate factura primita si inregistreaza taxarea inversa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos!
Multumesc frumos!
Cu placere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grup de firme: un salariat dintr-o firmă pleacă în delegație externă pentru o altă firmă din grup. cum refacturez biletul de avion, cu sau fără tva? miki72 miki72 Un salariat al firmei (alfa) pleaca in delegatie externa de afaceri pentru o alta firma din grup(beta).Ambele firme sunt din Romania si sunt inregistrate in ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati chiriasi contabilitate ionela11 ionela11 Buna ziua, Pe ce cont se inregistreaza in cazul unei societati comerciale facturarea utilitatilor lunare catre chiriasi.....461 sau 758?firma care ... (vezi toată discuția)
Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)