avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru o asociație de proprietari este perceput lunar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru o asociație de proprietari este perceput lunar un Fond de Investiții despre care nu pot obține informații în privința gestionării. Care pot fi repercusiunile în cazul în care aș refuza să-l plătesc?

Buna ziua dragilor,
As avea nevoie daca se poate de cateva infromatii cu privire la HG1588 - Art. 17.
Pentru o asociatie de propietari este perceput lunar un Fond de Investitii .
Mentionez faptul ca acesta exista de 24 de luni. Asociatia nu imi poate da nicio informatie cu privire la cum au fost gestionati acesti bani, in ce au fost investiti, daca au fost investiti . Mai mult decat atat, cei de la departamentul de contabilitate imi spun ca nici ei nu au acces la aceste informatii deoarece asociatia nu beneficiaza ce un comitet executiv .
Ce se poate face in aceasta situatie ?Oare cu cine ar trebui sa iau legatura pentru a afla mai multe informatii ?
Care sunt oare repercursiunile in cazul in care as refuza sa platesc acest Fond de Investitii ? Mentionez faptul ca acum 2 ani am semnat o fisa in care imi exprimam acordul cu privire la acest fond de investiii insa singura problema e ca din ceea ce s-a promis, nu s-a facut.

Multumesc frumos,
Madalin
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alexandru1990sm , utilizator 16:12, 23 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
alexandru1990sm a scris:

Deci, în principiu, ar trebui sa iau legătura cu Președintele Asociației ...

Cel mai bine e să cereți, invocând acel superb articol 28 din Legea nr. 196/2018, ORICE document al Asociației, în special hotărârile Adunărilor Generale din ultimii ani (chiar și Deciziile Comitetului Executiv), pentru a constata dacă s-au luat decizii și hotărâri la nivelul Asociației, respectând legile în vigoare la momentul respectiv (cum Adunările Generale au avut loc în primul trimestru, Instanțele vor judeca după vechile legi ale Asociațiilor, de până în data de 28.09.2018).
Este cel mai simplu și mai sigur să faceți și foto-copii ale acelor acte ale Asociației, pentru că aveți tot dreptul !
Buna ziua Ynocentta,
Multumesc frumos pentru E-mail.
Cand am fost la administratie si am platit taxa lunara l-am intrebat pe acel domn cat timp mai trebuie platit acest Fond de Investitii si mi-a zis ca nu stie si sa iau legatura cu cei de la departamentul de contabilitate. Cei de la departamentul de contabilitate mi-au zis ca nu intra in gestiunea lor acest lucru [ ceea ce mi se pare putin cam ciudat : ma gandesc ca printre atributiile lor zilnice ar trebui sa aibe acces si la aceste informatii . Este un haos total in aceasta administratie. Nimeni nu stie nimic, sunt trimis de la un departament la altul si nimeni nu stie sa mi zica concret despre ce e vorba . Deci mai mult ca sigur ar trebui sa iau legatura cu Presedintele Asociatiei. Sper ca el sa fie in masura sa imi ofere informatiile necesare , informatii insotite de dovezi . Sunt colectate sume exagerat de mari lunar fara ca noi , locatarii sa vedem vreo investitie facuta.
Multumesc frumos pentru timpul acordat :-)
O zi cat mai frumoasa,
Madalin
Buna ziua Florin,

Multumesc frumos pentru informatiile oferite.
Cei de la departamentul de contabilitate mi au zis ca responsabilitatea comunicarii informatiilor solicitate de mine, apartine Comitetului executiv, acesta fiind detinatorul arhivei asociatiei de proprietari. La acest moment, acest comitet nu exista prin urmare, n-ar exista o persoana care mi dea informatii cu privire la : suma colectata de la darea in folosinta a Ansamblului Rezidential [ 2 ani ], in ce s-a investit, daca s-a investit,
Personal nu vad nicio investitie in absolut nimic din ceea ce s-a promis si tocmai de aceea cred ca undeva ceva se ascunde ceva [ cred ].
Ma gandesc ca poate in lipsa comitetului executiv , Presedintele Asociatiei imi poate da aceste infromatii de care am nevoie :S .

Merci frumos,
Madalin
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
alexandru1990sm a scris:

Cei de la departamentul de contabilitate mi-au zis ca nu intra în gestiunea lor acest lucru, ceea ce mi se pare putin cam ciudat ... ma gândesc ca printre atribuțiile lor zilnice ar trebui sa aibă acces și la aceste informații. Este un haos total în această administrație. Nimeni nu știe nimic, sunt trimis de la un departament la altul și nimeni nu știe să-mi zică concret despre ce e vorba . Deci mai mult ca sigur ar trebui sa iau legătura cu Președintele Asociației. Sper ca el sa fie în măsură sa îmi ofere informațiile necesare, informații însoțite de dovezi. Sunt colectate sume exagerat de mari lunar fără ca noi, locatarii să vedem vreo investiție făcută.

Cum e posibil să vi se ceară bani pentru ceva anume, dar să nu știe nimeni destinația banilor, mai ales de către cei din contabilitate și mai ales de către președinte (dacă o fi legal ales).
Această falsă Asociație a dvs., fără organe de conducere clare, trebuie DIZOLVATĂ urgent, în Instanță, pentru că văd că vă jecmănesc fără să vă arate vreo hotărâre a Adunărilor Generale din ultimii ani (dacă au convocat vreuna).
În Asociațiile astea comunistoide nu mai merge cu vorba bună, trebuie acționat în Justiție, pentru că așa vă pierdeți timpul și vă faceți nervi degeaba.
La fel, e bine să reclamați toate problemele astea la Primărie, pentru că Legea 196/2018, art. 10 obligă orice primărie să dea amenzi dacă se încalcă cel puțin un articol din această nouă Lege a Asociațiilor de Proprietari, care e dură cu impostorii care conduc aceste clici penale !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La aceasta speta nu am facut altceva decat sa dau un "plus" ptr. flory_mr (de data aceasta)

Alte discuții în legătură

Cum se aplica noua lege a asociatiilor de proprietari neranegrescu neranegrescu Legea nr. 34/2015 mai este valabila in conditiile noii legi? Nu de alta dar la noi NICIODATA nu s-a procedat la informarea proprietarilor, ba mai mult, la ... (vezi toată discuția)
Reparație acoperis Ada Monica Ada Monica Bună. Avem mare nevoie de un sfat. În timpul unei furtuni mari , acoperișul blocului a fost smuls. Trebuie reparat urgent . Mentionez ca e un bloc cu ... (vezi toată discuția)
Listele de plată sunt ilegal calculate dacă nu au la bază hotărâri ale adunărilor generale anuale, convocate conform legii nr. 196/2018, art. 47, 48 și 53 ! flory_mr flory_mr Am găsit pe Internet un articol extrem de explicit care arată obligațiile unui administrator de Condominiu, în care aproape la fiecare articol se arată ... (vezi toată discuția)