avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS persoane fara venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS persoane fara venit

Buna ziua.
Am si eu un prieten care vrea sa se asigure medical si sa obtina cardul de sanatate dar nu stim care sunt pasi pe care trebuie sa ii urmam.
Daca imi poate da cineva un sfat multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 16:24, 21 Noiembrie 2018
Sa mearga la finante sa depuna declaratia unica in care sa bifeze optiunea ca doreste sa plateasca cass ca persoana fara venit, adica plateste 190 lei pentru sase luni si este asiguat un an. O sa-l ajute cei de la finante la completarea declaratiei. Tot acol va face si plata apoi cu aceste documente merge la casa de sanatate de care apartine.
Buna ziua,

Persoanele fizice care nu obțin venituri, dar doresc să beneficieze de servicii medicale în sistemul sanitar de stat,se pot asigura pentru 12 luni prin achitarea a 10% din echivalentul a șase salarii minime brute.

Trebuie depusa la ANAF Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice pana pe 15 martie anul viitor pentru anul curent si sa achite pana la acea data 1140 lei.

Ulterior mergeti la casa de sanatate in vederea obtinerii cardului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii cas estimate ... nu am incasat suficienti bani (facturi fiscale) educ2012 educ2012 -Am deschis PFA in februarie (2018). \"Sunt in primul an\". -Am completat Declaratia Unica in 10 august 2018. -Am incasat (Facturi Fiscale) 7100 lei ... (vezi toată discuția)
Plata cass persoane fara venituri catalinapredescu catalinapredescu Am completat în februarie 2018 declaratia 604 pe o perioada de 12 luni. De atunci plătesc lunar cass de 190 ron. Odată cu apariția noii declarații unice ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica 2019 stela chelner stela chelner Buna ziua O persoana care a avut dividende distribuite in anul 2017, achitate in 2018(mai mult de 22800 lei), si care a declarat in anul 2018 in Declaratia ... (vezi toată discuția)