avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs angajare

Buna ziua! In cadrul întreprinderii unde eu lucrez,s-a eliberat un post in departamentul calitate. Postul a fost scos la concurs unde ne-am înscris 5 persoane,dintre care 4 operatori si o femeie care deja lucra in acest departament dar cu o funcție mai jos din punct de vedere ierarhic decat postul care fusese declarat vacant. Am susținut cu totii interviul iar tipa de care spuneam ca deja lucra in acest departament a renunțat la candidatura inainte susținerii concursului, pe motiv că nu vrea sa ocupe această funcție. Eu am castigat concursul,care s-a ținut tocmai la 2 saptamani dupa interviu,managerul spunând chiar ca a redactat testul in ziua in care trebuia să-l sustinem. M-au felicitat ca l-am castigat iar in urmatoarea zi mi-au spus Ca s-au schimbat lucrurile,ca vor o persoană care nu lucrează în cadrul companiei noastre si ca oricum am luat nota 5. Testele n-au fost afișate și nici rezultatele doar mi-a explicat el unde am gresit. Raspunsurile erau greșite după logica lui,dar după formularea întrebărilor eu stiu sigur ca am raspuns corect. La 2 luni după ce s-a intamplat toată treaba asta, postul respectiv a fost ocupat chiar de tipa care renunțase fara a se mai susține alta testare sau orice alta forma de interviu. Intrebarea mea este, a fost legal ce s-a intamplat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 23 Noiembrie 2018
Nu. Cum spuneam,mi-a zis doar verbal ca am luat nota 5 si imi explica el unde am gresit si unde am facut bine,dar nu detaliat,doar asa" acolo ai facut bine,acolo ai gresit" . N-au afișat nimic.

Cornel Vasile a scris:

Rezultatele au fost afișate?

In acest caz, va trebui sa actionati in instanta.... din cate stiu, rezultatele la un concurs se afiseaza, cei nemultumiti pot face contestat ei.. dar aici este doar o "smecherie" angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post ... Rebeca87 Rebeca87 Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post vacant de secretar la o școală. După proba scrisă si afișarea lucrării +barem am sesizat ... (vezi toată discuția)
Concurs functionar public - inspector asistent cryss15 cryss15 Vreau sa particip la un concurs scos de primarie pentru functia publica de executie 'inspector asistent' . Bibliografia este impresionanta :stunned: . As ... (vezi toată discuția)
Contestatie examen edy21 edy21 Cum pot contesta un examen sustinut pentru ocuparea unui loc de munca,deoarece din 6 persoane 5 au luat note sub 5 si una nota 9.87. ... (vezi toată discuția)