avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Extindere retea gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Extindere retea gaz

Bună ziua, Rugăminte mare să-mi explicați dacă conform noii legi 123/2012 actualizată, Delgazgrid are obligația să extindă conducta de gaz pe strada unde nu există conductă principală sau obligația se referă la branșarea locuințelor la conducta existentă.
Noi nu avem conductă principală de gaz pe stradă și facem demersuri pentru aceasta, dar sunt foarte costisitoare.
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:22, 25 Noiembrie 2018
Extinderea retelei de gaz se face de catre primarie sau de firma de distributie daca exista prevedere in planul anual si buget de cheltuit.
Nu se grabesc sa o faca daca nu exista cereri suficiente si cota parte din valoare de la cei interesati.
La bransare locuinte este mai simplu, cheltuielile se platesc de catre beneficiarul lucrarii.
Primaria nu are bază legală să facă extinderi, iar Delgazgrid a făcut un calcul economic nerentabil pentru ei, dar și pentru noi :) :) cota parte a proprietarilor de locuințe este uriașă :) :)
Dar n=am înțeles noua lege 123/2012, ce rol are ??/
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Firma de distributie gaze extinde reteaua de gaz pe banii acesteia (dupa cum mentionati costurile sunt foarte mari) numai in conditiile in care lucrarea este rentabila pentru firma, o are cuprinsa in planul anual si lucrarea este bugetata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Branșament gaze curte FPG FPG Bună ziua! Țeava de gaze este pe stradă, la 500-600 metri distanță de casa noastră. Pentru a veni cu țeava până la poartă (deci nu include și ... (vezi toată discuția)
Extindere retea de gaz FFMI FFMI In urma cu 7 ani am adus teava de gaz pe strada noastra impreuna cu 5 vecini. Am platit unei firme care se ocupa de extinderea retelelor de gaz. Acum s-au mai ... (vezi toată discuția)
Extindere retea de gaze Mariana.ivascu82 Mariana.ivascu82 Strada pe care locuiesc nu a fost prinsă în proiectul initial de racordare la rețeaua de alimentare cu gaze și aș dori să stiu dacă, legal, primăria ... (vezi toată discuția)