Un prieten a facut acum cateva zile un accident. Era noaptea in oras, avea viteza mare, 180 km/h, a aparut un caine in fata lui, a tras stanga de volan si pentru ca avea o problema la roti, s-au blocat. S-a invartit in mijlocul soselei, a lovit o alta masina parcata pe marginea drumului, apoi a intrat in plin intr-un stalp. Prietenul meu, care era la volan, nu a patit nimic, locul lui era aproape intact, si-a fracturat clavicula, dar cel de langa el, care nu avea nici centura, a murit din cauza hemoragiei cerebrale. Am citit codul penal si asta e omor din culpa, stiu ca poate sa faca inchisoare, dar am auzit de cazuri in care s-a scapat. Mai e un lucru, masina avea numerele de inmatriculare expirate, nu avea asigurare si motorul era unul mult mai puternic decat trebuia sa aiba masina defapt. Pana la urma, ce pedeapsa ar putea sa aiba?
Este vina prietenului dvs. ca a circulat cu masina cu nr.expirate , vina celui care a decedat ptr. ca avea obligatia sa -si puna centura de siguranta .Ar trebui sa va luati un avocat foarte bun ,ar s-ar putea sa nu aveti sanse de castig in instanta, dar daca nici nu avea asigurare si motorul nu era in regula ,a savarsit numa fapte de natura penala.
In conditiile descrise s-ar putea sa nu scape cu suspendare… Doar daca – probabil – se face dovada ca cel care a murit stia ce risca urcand in autovehicul cu atatea hibe: defectiuni la directie (sau pe acolo), motor necorespunzator, numere expirate. Daca se poate face dovada ca a incercat – cu adevarat – sa evite un caine si nu s-au blocat rotile din cauza defectiunii despre care soferul stia si, totusi, a accelerat peste limita legala de viteza. Desi, nu stiu cat de relevant e faptul ca cel care a decedat stia ce risca…
Scrieti ca locul soferului era aproape intact – ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca “locul mortului” era zob; adica, pasagerul e posibil sa nu fi trait chiar daca ar fi folosit centura…
Infractiunile referitoare la siguranta circulatiei pe drumurile publice (s.a.) ar trebui sa fie absorbite in continutul infractiunii de ucidere din culpa, considerate circumstante agravante… Vor lua in calcul si atitudinea faptuitorului, precum si modul cum e acesta perceput in societate (recalcitrant, cu inclinatii spre incalcarea legii sau un om de calitate - sa zic asa). Depinde si de avocat...
Altfel spus, depinde mult de ceea ce vor considera / constata cei care cerceteaza circumstantele savarsirii faptei… Fiind prea multe “variabile” pe forum nu va poate spune nimeni cam cati ani ar primi... Cert aste doar faptul ca va fi condamnat (pedeapsa inchisorii, cu sau fara suspendare).
Un avocat este indispensabil daca vrea sa scape cu suspendare! Cautati un avocat despre care sa vi se spuna ca se ocupa mai mult de cazuri penale… De “scapat” numai platind daune nu are cum sa scape.
Cu siguranta ca pedeapsa cu suspendare nu se acorda pur si simplu, ci trebuie motivata.Sanse insa exista.
Initial nu am observat ca a decedat o persoana insa si asa daca pedeapsa este individualizata intr-un mod care sa fie in favoarea inculpatului se poate ajunge la suspendare.Exista concurs de infractiuni si de aceea conteaza enorm sa fie aplicate circumstante atenuante de catre instanta.
Conteaza foarte mult si pozitia celorlati care vor fi citati in proces.Rezultatul va fi suma a tot ce se va intampla la proces.
Caz penal
ghiula
mia facut o prietena o adeverinta de salarizare si am scos ceva an rate acum sunt judecat pt uz de fals si anselaciune ce pot patii (vezi toată discuția)