avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie Acoperis !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie Acoperis !

Buna seara. In cadrul anului viitor as vrea sa demarez constructia unu acoperis cu sarpanta...in blocul in care locuiesc....in suprafata de 450mp.... Ce acorduri trebuiesc din partea locatarilor pentru demararea proiectului.... conform legii 230/2007... trebuie sa fie toti locatarii de acord sau majoritatea(intelegand din lege 50+1) ceilalti fiind obligati sa plateasca?.... astept un raspuns sa ma lamureasca ....
Multumesc o seara buna !
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
Kiddosu, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:48, 13 Noiembrie 2009
Probabil ca vreti sa construiti acel acoperis pentru a nu mai face mereu reparatii la terasa blocului. Deci in folosul tuturor proprietarilor si nu in scopul schimbarii destinatiei prin construirea unei mansarde.
Daca e asa aveti destul timp ca , pana la adunarea generala din primul trimestru al anului ( care este obligatorie) sa vorbiti cu proprietarii.
Ca sa fie toata lumea informata contactati o firma sa va faca un deviz estimativ al lucrarii. Faceti un tabel cu toti proprietarii si cu suma de plata repartizata pe fiecare. Pe acest tabel sa solicitati semnatura tuturor proprietarilor. Dv solicitati tuturor dar de semnat vor semna, sau vor fi deacord poate putini. La adunarea generala definitivati lista si cu alte semnaturi si daca reusiti sa aveti acordul a 50%+1 puteti sa treceti la faza urmatoare.
Atunci cautati inca 2-3 firme si o alegeti in comitet pe cea mai buna. Contract, deviz, termene, liste de plata, bani adunati ....
Cine nu vrea va fi penalizat si fortat chiar prin instanta sa plateasca daca faceti demersurile conform legii si majoritatea doresc aceasta lucrare.
Atentie si la urmatorul aspect:

Legea nr.50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii republicata si modificata prevede lucrarile care, prin exceptie, se pot executa fara autorizatie de construire:

Art. 11. - (1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora:
a) reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate;
...............................................................................................................................
In privinta acordului proprietarilor. este nevoie de majoritatea de 50% +1 si acordul tuturor proprietarilor de la ultimul etaj, cheltuielile se vor imparti pe cota-parte indiviza.

Deci ca sa sintetizez ce-am vrut sa spun: atentie la cele doua aspecte:
- autorizatie de constructie pentru ca schimbati aspectul si materialele terasei initiale;
- acordul proprietarilor de la ultimul etaj, ei fiind direct afectati, atat pe timpul construirii sarpantei, cat si ulterior.
..........................................................................................................................
In cazul in care sarpanta face din terasa o mansarda lucrurile se schimba radical si aceasta constructie este, practic, imposibil de facut. Urmariti topicurile din pag.1-2 pe aceasta tema, a mansardarii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie acoperis bloc de locuinte CosminC1 CosminC1 Buna ziua! Locuiesc intru-un bloc de 4 etaje la ultimul etaj. Blocul este unul vechi și are probleme cu hidroizolația. Trei din cei patru care locuim pe ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)
Pot transforma in mansarda podul de deasupra apartamentului meu ? zoia2011 zoia2011 Am cumparat un apartament cu 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti care se afla un curs de construire. Dupa ce m-am mutat am inceput sa am ... (vezi toată discuția)