avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Titlu executoriu emis de ANAF pentru nedepunere D300. ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Titlu executoriu emis de ANAF pentru nedepunere D300. Deși avem ordinele de plată și balanțele care dovedesc că am plătit, ni se cer recipisele de la depunere și nu le găsim. Cum putem scăpa din acest cerc vicios?

Buna ziua
Pentru luna mai 2018 s-au achitat toate impozitele inclusiv cel de TVA.
Declaratiile au fost depuse pe 19.-06.2018 pt luna mai 2018. In urmatoarele luni au fost depuse de asemenea si platile efectuate. In data de 06.11.2018 dupa ce am intrat in cont cu semnatura digitala observam ca avem un titlu executoriu deoarece nu fusese depus declaratia 300 pt TVA aferent lunii mai 2018. Alta modalitate de instiintare nu a fost folosita. Dupa audienta de la organul fiscal ni s-a spus ca daca aducem recipisele emise la depunerea declaratiilor nu ne mai executa silit. Din pacate dupa ce am scotocit toata arhiva nu am gasit aceste acte. Cum putem scapa din acest cerc vicios? Consideram ca odata ce am platiti , avem ordinele de plata, balantele din contabilitate etc. ar trebui sa avem crezare.
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 08:57, 28 Noiembrie 2018
Acest calcul estimativ este total eronat. Daca platim aceasta suma reiesita din calculul lor inseamna ca noi platim mai mult TVA decat trebuie. Se regleaza cumva pe parcurs?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca treaba este foarte serioasa am luat Codul de procedura fiscala si am studiat un pic capitolul IV. Stabilirea bazei de impozitare prin estimare, adica art. 106 si 107, plus OPANAF nr. 962/2016 si OPANAF nr. 3567/2017. Trebuie obligatoriu sa le cititi.
Am ajuns la concluzia ca totusi in timp, cu rabdare si perseverenta, puteti rezolva problema.
La art. 106 alin 5 scrie ca aceste taxe sunt stabilite sub rezerva VERIFICARII ULTERIOARE. Deci, trebuie neaparat sa insistati pe toate caile posibile sa vina organul fiscal la dvs in control sau, mai degraba, sa mergeti dvs cu documentele contabile din luna mai 2018 la compartimentul Declaratii fiscale.
In OPANAF nr. 962/2016 este descris amanuntit modul cum se calculeaza acest tva.
Cititi cu atentie legislatia indicata mai sus si actionati cu hotarare. Si Finantele sunt obligate sa respecte legea, nu numai noi, contribuabilii. In caz contrar, actionati-i in judecata.
Va multumim mult. Deci concluzia este sa platim si dupa sa incepem actiunea de a-i face sa inteleaga pe cei de la ANAF.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact. Dar primul pas este sa studiati legislatia indicata de mine mai sus.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale pe anul 2010 pentru pfa snow_white snow_white Va rog frumos sa imi spuneti care sunt obligatiile fiscale pentru PFA pe anul 2010. Ce declaratii trebuie depuse, ce taxe trebuie platite si pana la ce data? ... (vezi toată discuția)
Analiza fisei pe platitor a unei societati laurentiu-tns laurentiu-tns Buna ziua Acum vreo 6 ani am preluat o firma cu intentia de a-i continua activitatea. Dupa preluare s-au gasit niste datorii care au fost platite pe ... (vezi toată discuția)
Firma suspendata-declaratia 300 andreea20ro andreea20ro buna ziua,daca o firma a fost suspendata la ONRC si s-a primit de la ANAF adresa ca nu mai este platitor de TVA mai trebuie depusa declaratia 300? multumesc ... (vezi toată discuția)