avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere

De care zile libere beneficiază soțul, pt naștere celui de-al doilea copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 27 Noiembrie 2018
art.152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Niciun act normativ nu prevede pentru sectorul privat acordarea unui numar de x zile libere pentru nasterea unui copil.
Articolul acesta din legea 210/1999 : "(2) Tatăl copilului nou-născut are dreptul la un concediu paternal de 5 zile lucrătoare, în condițiile prevăzute de prezenta lege" este valabil? Multumesc.
Concediul paternal este o situatie , legea este inca in vigoare, iar zile libere pentru evenimente deosebite este altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere pentru tata la nasterea unui copil valikissyou07 valikissyou07 Cate zile libere beneficiaza tatal pentru nasterea celui de-al doilea copil? (vezi toată discuția)
Zile evenimente deosebite iuliana8 iuliana8 Buna ziua. E legal ca in regulamentul intern sa fie trecute 3 zile de concediu la nasterea copilului in conditiile in care in legea concediului paternal sunt 5 ... (vezi toată discuția)
Plata zile libere la nasterea unui copil mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua! avem un angajat care a devenit tata in luna aprilie anul current si care abia acum solicita plata celor 5 zile lucratoare acordate prin ROI la ... (vezi toată discuția)