avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Coasigurat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Coasigurat

Buna ziua. Poate o persoana care este pensionara si asigurata in sistemul public de sanatate sa aiba o fiica (nu minora, dar care nu realizeaza venituri) coasigurat? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandra Nico , utilizator 20:53, 10 Decembrie 2018


Coasigurati in sistemul de sanatate pot fi doar sotul/sotia sau parintii, care nu realizeaza nici un fel de venit.
Multumesc! Eu am un micro. Pot face asigurare de sanatate publica prin el fara a ma angaja sau va fi obligatoriu oricum de la anul acest lucru? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2018
Alexandra Nico, utilizator
Buna ziua. Nu e obligatoriu sa aveti salariat pe micro, de aceea platiti 3% impozit pe venit. Daca nu aveti venituri ( salariale sau de alta natura), puteti depune in nume propriu declaratia unica si platiti pana pe 15.03. 2019 suma de 1140 lei contributie la sanatate,adica 10% la 6 salarii minime. In felul asta veti beneficia de servicii medicale. Alta posibilitate este incheierea contractului de munca pe firma dvs pe salariu minim pe economie si plata taxelor aferente.
Multumesc pentru informatii. Declaratia unica poate fi depusa si acum? Nu a fost un termen limita? Suma de 1140 este valabila pentru ce perioada? Multumesc!
Buna seara! Revin cu rugamintea privind depunerea declaratiei online? Poate fi depusa si acum? care sunt pasii ce trebuie urmati? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cass persoane fara venit mariana genoiu mariana genoiu Buna ziua. Am si eu un prieten care vrea sa se asigure medical si sa obtina cardul de sanatate dar nu stim care sunt pasi pe care trebuie sa ii urmam. Daca ... (vezi toată discuția)
Obligatii cas estimate ... nu am incasat suficienti bani (facturi fiscale) educ2012 educ2012 -Am deschis PFA in februarie (2018). \"Sunt in primul an\". -Am completat Declaratia Unica in 10 august 2018. -Am incasat (Facturi Fiscale) 7100 lei ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia unica kun.ovidiu kun.ovidiu In declaratia unica la obiect de activitate principal;alte activitati profesionale si stiintifice,categoria venit-prestari servicii cu venit in sistem real sub ... (vezi toată discuția)