avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecina mea și-a ridicat un gard cu fundație intrând ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecina mea și-a ridicat un gard cu fundație intrând pe terenul meu cu 1,25 m pe toată lungimea, și a continuat construcția ignorând atenționările oficialităților. Ce am de făcut?

Pe scurt, este vorba de vecina mea avocat, care si a ridicat un gard cu fundatie de ciment, pe o lungime de 40 m, intrand pe terenul meu cu 1,25 m pe toata lungimea terenului. Cand am ajuns sa ingradesc terenul, nu am putut sa o fac din cauza gardului ei. Am chemat reprezentantul biroului de urbanism, cadastristul primariei si cadastristul meu la teren. A fost sunata si i s a pus in vedere incalcarea altei proprietati de catre cadastristul primariei dar ea a continuat constructia. Ce am de facut? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: pia_ionita , utilizator 08:58, 12 Decembrie 2018
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să deschideți proces.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apreciez că este un caz de accesiune imobiliară artificială, context în care dvs veți deveni proprietarul gardului și, dovedind reaua credință a vecinei, veți fi îndrituită să-i solicitați inclusiv dărâmarea acestuia.
Luați legătura cu un avocat și porniți demersurile la instanța comeptentă.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Terenul este dat la patru agentii imobiliare si mi s-a blocat vanzarea in acest moment. E nevoie de hotararea unei instante dupa un proces indelungat? Eu nu pot sa-i demolez gardul avand dovezi (ccordonate, cadastru, etc.) ca e pe terenul meu?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu puteti.
Insa puteti deschide proces, si puteti cere, pe langa daramarea gardului, daune (lipsa de folosinta, faptul ca nu ati putut vinde terenul cand doreati, etc)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1 Ptr gard cu fundatie de beton constructorul este obligat la autorizatie de constructie
2 Daca gardul este pe terenul dvs iar cucoana nu are acte pe el puteti sa va puneti dvs cu barosul pe el si sa asteptati pe cucoana sa va dea in judecata

Alte discuții în legătură

Edificare gard despartitor marinar72 marinar72 Vecinul meu vrea sa ridice un gard despartitor de ciment intre propritatile noastre, in locul celui existent din plasa de sîrmă (aproape cazut la pămant). ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre proprietati 040779 040779 Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor - "conflict" cu vecinul este vorba despre gardul ... BogdanIliescu BogdanIliescu Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe ... (vezi toată discuția)