avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... INPPA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

INPPA

Ce nu inteleg: un avocat stagiar, care abia a intrat in Barou anul acesta, poate urma aceste cursuri? Si daca da, cum poate deveni definitiv dupa terminarea acestor cursuri upa un an? Legea 51/04 parca spune altceva despre dobandirea calitatii de av. definitiv..in sensul ca se poate da ex. de definitivat doar dupa 2 ani de stagiu.
Or, din cele expuse pe siteul INPPA inteleg ca, in acest sistem poti deveni definitiv doar dupa 1 an!
Imi scapa ceva cu siguranta....
:coffee:
Cel mai recent răspuns: sergiu24 , utilizator 17:29, 16 Noiembrie 2009
Nu devii definitiv dupa 1 an(desi dai examenul in cadrul INPPA la sfarsitul acestui an). Devii definitiv dupa 2 ani, asa cum prevede Statutul , insa nu mai dai examenul de definitivat dupa efectuarea celor doi ani de stagiu(echivalare).
Multumesc ptr. raspuns.
Ok, de aici trebuie sa inteleg ca la INPPA se poate inscrie si av. stagiar inca din primul an de stagiatura?
Considerati ca fiind mai usor examenul/examenele la INPPA sau cel de definitivat prin Barou?
Da, se poate inscrie in primul an, pregatirea dureaza aprox. 9 luni si dupa aceea se stabileste examenul final.
Nu pot sa va spun daca este mai usor sau nu.
cursurile postuniversitare de specializare in anumite ramuri ale dreptului te ajuta in cariera de avocat? numai in sensul faptului ca devii ,,specialist,, intr-o anumita ramura? banuiesc ca asupra stagiului nu are vreo repercusiune cursul de specializare. Multumesc pt o eventuala lamurire.:)
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
sergiu24, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inppa - avocat stagiar - avocat de dr. comercial ? marius19841 marius19841 Imi poate spune cineva daca asta e oridinea fireasca a formarii unei cariere de avocat in drept comercial ? 1.Examen la Barou - respectiv INPPA; 2.Avocat ... (vezi toată discuția)
Inppa Adelina t Adelina t Au si eu o nelamurire...mare.....................Daca ma inscriu la cursurile INPPA......dar nu iau examenul lor la sfarsit, mai pot da examenul de definitivat ... (vezi toată discuția)
Intrebari pentru avocati? Silviu79 Silviu79 Buna ziua simati avocati ! Sper ca nu deranjez pe nimeni, dar as dori sa stiu si, in afara de ce prevede legea 51, cum se procedeaza pentru a ajunge avocat ? ... (vezi toată discuția)