avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme salariale

Buna ziua,
ma adresez cu urmatoarea problema:
Am lucrat ca si casier intr-o firma de retail, nu am avut probleme, si am decis sa plec cu acordul ambelor parti la zi in 31.10.2009, salariul aferent lunii 10.2009 trebuia virat in data se 15.11.09 fapt ce nu s-a intamplat, motivand ca au gasit ceva probleme la facturi din luna sept. Este legal cum s-a procedat, nu am fost instiintat, nu stiu nimic de acele probleme, ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Tony Theodorescu , Consilier juridic 19:20, 31 Ianuarie 2010
nu se poate. salariul este obligatoriu sa vi-l plateasca

sesizati itm, ar trebui sa se rezolve in caz contrar actionati in tribunal. este litigiu de munca si este scutit de taxe
1. Nu este legatura intre cele doua probleme, ele se rezolva separat.
2. Angajatorul este obligat sa va dea drepturile banesti la zi, pana la data incetarii CIM.
3. Daca angajatorul considera ca ati produs o paguba el va poate actiona in judecata, nicidecum sa va opreasca banii cuveniti pemtru munca depusa.
4. Procedati asa cum v-a spus si colegul meu, mai sus.
eu sunt dispus sa raspund pentru ce am facut atata timp cat am lucrat, de acest venit atarna plata unor rate, probabil si comisioane de plata intarziata.. nu este vina mea.. prin ITM cred ca dureaza.
Instintati firma ca actionati in judecata pentru neplata drepturilor salariale si s-ar putea sa devina mai receptivi.
Daca nu, depuneti plangere la tribunalul teritorial de care apartineti cu domiciliul.
In plus trebuie sa va plateasca si zilele de concediu odihna neefectuate la care aveti dreptul pe perioada 01.01.2009-31.10.2009.
am depus o sesizare la ITM iar cei de acolo mi`au spus ca dureaza 30 de zile pana primesc un raspuns, legal vorbind cu posibilitate de prelungire inca 15 zile, acum astept, va multumesc pentru indrumare!!!

Alte discuții în legătură

Adeverinta somaj + salar doodah doodah Buna ziua, Am si eu o problema si sper sa ma puteit ajuta. Am lucrat la o societate, a carei patron a decis sa ma trimita in somaj. Mi s-a inchis cartea de ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale neplatite si modificare in carnet de munca Ginulici Ginulici Sotul meu a lucrat la o societate aflata in alta localitate.Nu si-a primit salariul pe ultimele 3 luni, iar cand a avut ocazia sa se uite in carnetul de munca, ... (vezi toată discuția)
Urgent,va rog un_catalin un_catalin Stiti ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie?? Azi ma duc la fostul angajator, de care m-am despartit de comun acord, sa semnez fisa de lichidare. ... (vezi toată discuția)