avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce pot face daca administratorul refuză să comunice ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce pot face daca administratorul refuză să comunice contul IBAN al asociației de proprietari?

Deși Legea 196/2018 stipulează faptul că proprietarilor ar trebui să li se aduca la cunoștință contul IBAN al asociației de proprietari, prin menționarea acestui cont pe listele de plată a cotelor de întreținere, aceasta obligatie nu este respectată în blocul în care dețin o proprietate. In aceste condiții am solicitat (verbal) administratorului acest cont. De o lună mă amână, din discuțiile purtate rezultând că nu-l interesează ce spune legea, cu atât mai mult cu cât nu există sancțiuni dacă nu comunica proprietarilor contul asociației.
Cum mă sfătuiți să procedez? Doresc să plătesc online cotele de intretinere, deoarece am probleme de sanatate si nu pot astepta mult timp la coada care se face la plata întreținerii la casierie.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2018
snacorbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 16:15, 1 Decembrie 2018
Reprezentantul legal al asociatieid e proprietari este presedintele de asociatie care detine provizoriu functia si responsabilitatea de reprzeemnatre si aparare a intereselor asociatiei si ale membrilor proprietari in raport si fata d eterti-inclusiv in instanta
Presedintele de asociatie este factor decizional
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii dispuse de catre comitetul executiv si presedintele de asociatie de proprietari
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa respecte si sa aplice dispozitiile in vigoare,inclusiv cele prievazute de art 20 L nr 196/2018
Cereti presedintelui contul IBAN si extrasele de la banca pe ultimele 6 luni. Pregatiti-va ptr. surprize.
Cererea o faceti in scris conf. L.196/2018.
Pe administrator dati-l afara.

La multi ani!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
gigiz, utilizator
@gigiz

Extrasele de cont pe ultimele 6 luni daca nu ai facturile si chitanțele pe aceeași perioadă sunt egale cu zero deci surprizele vor fi nule .
Cel care poate să propună sa-l dea afară este Cenzorul asociației nicidecum un membru al asociației .
BEN46 a zis":
"Extrasele de cont pe ultimele 6 luni daca nu ai facturile si chitanțele pe aceeași perioadă sunt egale cu zero deci surprizele vor fi nule .
Cel care poate să propună sa-l dea afară este Cenzorul asociației nicidecum un membru al asociației .
"

De accord. Totusi eu as solicita extrasele macar sa vad daca exista un cont si cum s-au perindat banii pe acolo. Daca administratorul tot o lungeste si nu vrea sa comunice IBAN-ul, s-ar putea ca acest cont sa nu mai existe. La asta m-am gandit.
Referitor la al da afara pe administrator, evident ca asta se face conform legii. Adica comitetul executiv poate sa o faca in anumite conditii. De aceea am spus "dati-l afara" nu "da-l afara".
Cenzorul NU este membru al Com. executiv si nu poate destitui un administrator.
Administratorul a fost angajat de Com. executive prin presedinte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
gigiz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega admnistratorului ... contsters111 contsters111 Delegare de atributii Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega administratorului atributiile sale ? De exemplu sa semneze sesizari si sa le ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! suntem in urmatoarea situatie; in urma adunarii generale ... cristian dinca cristian dinca Buna ziua! Suntem in urmatoarea situatie; in urma Adunarii Generale care a avut loc, au fost alesi ca membru al Comitetului executiv si Presedinte doua ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv ... Vali P. Vali P. In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv care tocmai a fost ales acum 2 luni? Daca de exemplu si-ar fi dat demisia sau ar fi fost ... (vezi toată discuția)