avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA sub plafonul de 22.800 de lei
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA sub plafonul de 22.800 de lei

Buna seara,
Doresc sa imi incep activitatea de manichiurista acasa si sa imi deschid un PFA.
M-am documentat si privind veniturile mele din primul an nu voi realiza mai mult de 22.800 lei. Am inteles ca nu este atunci necesar sa completez declaratia 212 pentru CAS si CASS dar cum se va proceda plata contribuţiei ?

Mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 21:42, 3 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declaratia 212 nu mai exista . Exista in schimb declaratia unica. Sunteti obligata sa completati aceasta declaratie. La cass completati baza de calcul pe an egala cu 6 salarii minime. Realizand venituri sub plafonul de 22.800 lei pe an nu sunteti obligata sa platiti contributia pentru pensie.
Multumesc frumos pentru raspunsul.
Nu am stiut ca nu mai exista declaratia 212, cum este mentionat intru-n articol pe "avocatnet" din data de 2018. Intreadevar nu mai stiu exact unde pot sa gasesc toate informatii necesare.
Atunci pentru CASS trebuie platit doar pe baza de calcul pe an egala cu 6 salarii minime si pentru CASS (pensie) cum ati raspuns nu sunt obligata sa platesc ?
Mutumesc mult
Daca realizati venituri pe an sub 12 salarii minime pe economie (22.800 lei in 2018) nu sunteti obligata sa platiti contributia la pensie. Ramane sa vedem cat va fi salariul minim pe economie in 2019. Sigur in 2019 acest plafon de scutire va fi mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit si cass pentru venituri din activitati independente + dividende danmitroi10 danmitroi10 Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din activitati independente de 20.000 lei/an la care se adauga venituri din dividende de 10.000 lei/an (ambele ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica rectificativa gina.lucia gina.lucia Va rog..putin ajutor... Am avut anul trecut in declaratia unica Cap1- venituri realizate in sistem real 2017 si Cap2- venituri estimate in sistem real 2018 + ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica pentru 2018 Margacc Margacc Buna ziua, Sunt PFA si incerc sa imi completez declaratia unica. Am cateva nelamuriri pentru care va rog sa ma ajutati. In declaratia unica completata in ... (vezi toată discuția)