avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Soția mea este oprită, de fiecare dată când merge ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Soția mea este oprită, de fiecare dată când merge la magazin, de un individ care o întreabă când sunt eu la lucru ca să vină el la ea. Ce pot să fac dacă se mai întâmplă? Nu vreau să apelez la violență

Buna ziua. Nevasta mea de fiecare data cand merge la magazin la noi in comuna o opreste un tip si o intreaba ce schimb sunt eu la lucru ca sa vina el la ea. Nevasta mea spus ce se intampla. Eu am vb cu tipul si iam explicat sa nu mai faca asa ceva. Acum am intrebarea ce pot sa fac daca se mai intampla pentru ca nu vreau sa apelez la violența?
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Raluca Dudescu , Consultant managementul calitatii 02:15, 6 Decembrie 2018
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine sa vorbeasca cu polițiștii si sa vorbeasca ei cu respectivul.
S-ar putea rezolva asa.
O plângere fără finalitate ar putea agrava lucrurile iar soțul sa se enerveze si mai tare...

O plângere ii poate încărca pe polițiști și să nu le convina.
Dacă ei zic sa depună o reclamație o poate face.
Poliția are si scopul de ă preveni săvârșirea de infracțiuni si daca soțul il agresează pe individ tocmai s-ar comite o infracțiune...
Aceasta ar fi logica lucrurilor...
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca si dupa ce ati discutat cu el, in continuare procedeaza la fel, ar trebui sa sesizati poliția printr-o plangere.
Ce face respectivul pare sa îndeplinească conditiile de tipicitate ale infractiunii de hărțuire.
Ar trebui ca persoana vatamata sa aiba probe in sensul celor sesizate, poate incerca sa înregistreze un astfel de eveniment, daca sunt martori prezenți este si mai bine.
Daca faptuitorul se liniștește pe viitor, se poate retrage plangerea.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Daca pana la urma se ajunge la violenta chiar si la o singura palma ce se poate intampla?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu de aceea va ziceam sa se ocupe politistii.
Cel mai simplu ar fi sa aveti un avocat care sa se miste foarte repede si sa rezolve tot dar va costa mult si nu are sens.

Daca il agresati raspundeti penal.
Scrieti pe hartie ce am scris eu si cititi la politisti si acestia vor intelege despre ce ar fi vorba ( isi vor aduce aminte ce au invatat si ei...)...precum si, ca ar putea urma ceva, chiar fara sa urmeze ca nu veti avea avocat care sa rezolve rapid situatia, dar ei nu vor sti acest lucru.
Sa nu le ziceti ca angajati avocat pentru ca sigur isi vor da seama ca nu va permiteti si complicati lucrurile ( ma refer sa va permiteti sa angajati avocat care sa rezolva rapid de tot si nu la avocat ca sa aveti avocat asa pur si simplu...)

Astfel de cazuri nu se rezolva de fel decat in mod exceptional de politie.
Din 100 nu cred ca rezolva doua.

Romania este o tara destul de inapoiata pe asa ceva si in cazul dvs. exista foarte multe probleme interpretabile care pot duce la nimic...
Nici macar probe nu aveti si procesul penal se bazeaza pe probe...

Aveti doua variante.
Cea expusa de mine care este diplomatica si de mare eficienta si cea cu plangerea care nu va duce la nimic..decat ca veti ajunge sa raspundeti penal...

Diplomatia ceva simplu desi pare foarte complicata...

Eu stiu ca vreti sa il agresati dar aceasta nu este o solutie.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Hartuire permanenta bogdan2305 bogdan2305 Salutare, Vreau să vă spun că sunt plin de nervi. O să vă relatez pe scurt povestea, astfel încât să înțelegeți de ce s-a ajuns la capitolul ... (vezi toată discuția)
Femeie agresata, doresc sa divortez, dar sotul nu este de acord davideloo608 davideloo608 aseara sotul meu m-a batut, dar pana dimineata au trecut cucuiele. am sunat la politie, dar el este linistit pt ca stie ca fara certificat medico legal nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am facut 3ani videochat si am incetat sa practic aceasta ... Andana95 Andana95 Buna ziua,am facut 3ani videochat si am incetat sa practic aceasta activitate acuma 1an.In momentul de fata un fost coleg de scoala a gasit video uri cu mine ... (vezi toată discuția)