avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl meu a murit. Are mama vitregă drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl meu a murit. Are mama vitregă drept de moștenire?

Bună ziua va rog sa mă ajutați cu un răspuns. Tatăl meu a murit . Mama vitregă are drept de moștenire după tatăl și mama mea ? Mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Bună dimineața, am fost ieri la un avocat care ne_ a sfătuit sa așteptăm 6 luni și după aceea sa mergem la tribunal ca sa nu primească a doua soție nimic . Dvs de ce părere sunteți? A spus ca dacă mergem la notar ea are dreptul la un sfert din fiecare casa . Va mulțumesc pentru timpul acordat.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista asa ceva. Nimeni nu va fi decazut din drepturile de mostenitor. Nici dupa 6 luni, nici dupa 7 ani. Legea e la fel si la notar si in instanta.
Prespun ca mama vitrega locuieste in casa. Prin urmare, poate invoca acceptarea tacita a mostenirii prin preluare si administrare de bunuri.
Si de ce 6 luni? Cand a murit tatal dvs?
Bună ,nu ea locuiește separat în casa mamei sale . A spus ca dacă așteptăm 6 luni poate sa spună avocatul ca nu vrea sa moștenesc sau ca nu accepta succesiunea . Cred ca așa a spus avocatul.
Cand a murit tatal dvs?

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora iuzer iuzer Buna ziua, Sora mea a decedat luna aceasta. Avand in vedere ca dupa noul cod civil s-a prelungit termenul de succesiune de la 6 luni la 1 an, nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Tatal recasatorit si decedat, succesiune complicata, 3 notari mi-au dat 3 raspunsuri diferite stefan_cso stefan_cso Mama mosteneste in 1950 de la parintii ei o casa si gradina. (exista 2-3 martori, nu am inca acte). Parintii se casatoresc si rezulta 2 copii (eu si fratele ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la succesiune boudica boudica Buna seara, Mama a decedat in urma cu 6 luni. Ea a cumparat locuinta impreuna cu tatal meu vitreg (eu nu sunt adoptata de catre el). As dori sa stiu ce se ... (vezi toată discuția)