avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA chirie spatiu automat cafea
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA chirie spatiu automat cafea

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti cum sa procedez in urmatorul caz:
codul CAEN al societatii noastre este 9311, activitati ale bazelor sportive. Eliberam facturi cu 5% TVA pentru activitatea de inchiriere terenuri de sport, dar pentru facturarea unei chirii a unui automat de cafea, folosesc TVA -ul de 5% sau 19%?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 14:59, 3 Decembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu daca as fi in locul dvs nu as scrie pe facturi "inchiriere terenuri de sport", ci "utilizare terenuri de sport ", pentru ca s-ar putea sa interpreteze Finantele ca este inchiriere de mijloace fixe, deci tva 19%.
Iar inchirierea unui automat de cafea, dupa parerea mea, se incadreaza la inchirieri mijloace fixe, adica 19% tva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa m-am gandit si eu. Multumesc frumos!
Cu placere !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce coduri caen sa aleg pt un srl-d Ral_uca Ral_uca Buna ziua, Pentru infiintarea unui SRL-D in vederea obtinerii de finantare nerambursabila (10 000 eur) as dori sa ma ajutati in alegerea codurilor CAEN ... (vezi toată discuția)
Contabilitate: aplicarea masurilor de simplificare privind tva in cazul lucrarilor de constructii-montaj mircea bratu mircea bratu Conf art 160 alin (2) lit c) Cod fiscal, se spune ca pentru lucrarile de constructii-montaj, definite prin normele de plicare, intarite prin OMF 155 / ... (vezi toată discuția)
Cod caen popicarie ncris78 ncris78 O firma are deschis un punct de lucru cu cod CAEN 5630, unde serveste bauturi alcoolice si sucuri. Ar vrea ridice si 2 piste de popice la acelasi punct de ... (vezi toată discuția)