avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJAT dar stai acasa....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJAT dar stai acasa....

o intrebare am si eu....in urma cu o luna si jumatate am fost la un interviu (mentionez ca eram angajata pe o per nedeterminata la o firma) iar in urma acestui interviu am fost angajata.managerul cu care am dat interviul mi-a semnat aplication-ul insa i-am explicat ca o sa trebuiasca sa demisionez de la locul actual de munca si sa stau in preaviz 15 zile.Toate bune si frumoase!M-au trimis la contabilitate mi-au dat documentatia pentru angajare,m-au trimis la analize si urma ca dupa cele 15 zile de preaviz sa ma prezint la munca.Cu doua zile inainte de sfarsitul preavizului m-au sunat de la personal sa ma intrebe daca vin la data stabilita si sa imi comunice in ce schimb intru.Nu a mai durat mult cam o ora si m-au sunat ca tot ce am stabilit cade si ca urmeaza sa mai vin la un interviu si sa astept pana ma suna ei pentru ca vrea sa ma mai vada un manager.Intre timp preavizul meu s-a terminat si am inceput sa astept cu nerabdare telefonul minune.a trecut o saptamana si m-au chemat sa ma vada si al doilea manager.Am asteptat o ora pana am intrat si am realizat ca Dl manager ma luase ca fiind de fapt la primul interviu.I-am explicat ca mai fusesem la un interviu cu 3 saptamani in urma si ca am facut analizele si ca mi-am dat demisia de la locul de munca etc si m-a intrebat de salariu,eu i-am asteptat insa oferta dansului si mi-a spus ca urmeaza sa ma sune fetele luni,mentionez ca era vineri,sa imi comunice salariul.Si au trecut inca 3 saptamani in care au 3 zile de "luni",eu am tot sunat la ei am cerut sa vb cu el,sa mi se dea un raspuns sa mi se spuna ce fac in continuare,insa mereu mi se spune ca nu e in tara,ca o sa vb sefa de departement cu el etc.Deci eu cum pot proceda acum?ii pot da in judecata ca mi-am pierdut locul stabil de munca??Va rog sfatuiti-ma pt ca deja o iau razna....Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:34, 14 Noiembrie 2009
1. Sunt destui angajatori neseriosi.Nu stiu daca aveti sanse in instanta deoarece nu aveti nici un act semnat, cu promisiuni de angajare.
2. Dvs. ati dat vrabia din mana pe cioara de pe gard. Trebuia sa semnati CIM cu o data anume si apoi sa demisionati de la fostul loc de munca. Acum stiti cum sa procedati intr-un caz similar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am avut un interviu pentru un job remote. totul a ... Redcit Redcit Buna ziua. Am avut un interviu pentru un job remote. Totul a decurs perfect așa ca răspunsul a fost pozitiv, intervievatorul m-a intrebat daca pot incepe ... (vezi toată discuția)
Comision agenție munca ciccia ciccia Bună ziua, sunt o tânără de 30 de ani care ca mulți tineri sunt în căutarea unui loc de munca. Dupa îndelungi căutări pe internet am găsit un anunț ... (vezi toată discuția)
Probleme la fostul loc de munca! marcelalexandru marcelalexandru Bună ziua! Acum o lună am fost angajatul unei companii care până la urmă s-a dovedit a fii una fără nici un respect față de angajații lor. Am ... (vezi toată discuția)