avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil din concubinaj dus din UK în România și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil din concubinaj dus din UK în România și reținut acolo de tata

Buna ziua.
Am așa o situație, am fost un concubinaj timp de 4 ani. In acest timp am născut o fetita care acum are 3 ani. De mai mult de un an neam stabilit cu toții in Anglia. De aproximativ 5 luni nu mai locuim impreuna neam despărțit. Fata a rămas cu mine eu aveam grija de ea. Tatăl avea acces la ea. Mi sa cerut din parte lui voia de a duce fata in vacanța in romania (Oradea) in vizita la rudele lui de pe data de 28noiembrie și ca pe 2 Decembrie o să-mi reîntoarcă copilul inapoi. Pe data de 2 Decembrie am fost sunată de tatăl copilului și mi-a spus ca copilul ramine la el și nu mi-l mai da inapoi si dacă vreau pot veni in romania sa o vizitez ai atit. Ce pot face in aceasta situație cum pot sa îl dezic de dreptul părinteasc și sa am numai eu acces la copil. Menționez ca ajutorul copilului din Anglia îl primește el și niciodată nu mi la dat și niciodată nu ma ajutat financiar cu nimic. Va mulțumesc anticipat aștept răspuns .
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:35, 4 Decembrie 2018
Aveti la dispozitie mai multe actiuni in justitie dar ar fi bine sa va grabiti.
Primul pas ar fi sa angajati un avocat englez pentru a merge la ministerul de justitie britanic si sa inceapa derularea demersurilor necesare prin ministerele competente.
Sa stabiliti o strategie si cu un avocat roman pentru ceea ce va urma in Romania.
Veti avea proces si la Bucuresti si la Oradea dupa cum vad eu lucrurile desi ar fi posibil sa fie suficient un proces la Bucuresti.
Sunt aspecte care trebuie discutate in concret si sa va decideti impreuna cu avocatul si in functie de bugetul de care dispuneti.Daca nu aveti decat un buget redus in mod sigur doar un proces la Bucuresti veti avea.
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzată de răpire dacă plec împreună cu copilul din uk spre românia? Și eu, și tatăl suntem cetățeni români CristinaroZ CristinaroZ Pot fi acuzată de răpire daca plec împreună cu copilul meu din UK spre tara noastra de origine: România? Avem resedinta in Anglia, dar suntem ambii ... (vezi toată discuția)
Ramanerea in tara cu minor cetatean italian alexuta32 alexuta32 as vrea sa aflu daca stie cineva,daca am sanse sa raman in tara cu copilu minor de 2ani,sa nu ma mai intorc in italia cu el unde e nascut si recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de avocat ISeeVoices ISeeVoices Buna ziua, As avea nevoie de un avocat din Bucuresti care sa ma reprezinte intr-un caz de rapire internationala de copii care cade sub incidenta Conventiei ... (vezi toată discuția)