avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita firma faliment
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita firma faliment

Buna ziua,

Am datorii la o firma, de fapt fosta mea firma are datorii. E un contract vechi intre cele doua firme.
Firma mea e moarta demult, era in insolventa acum cativa ani, nu mai stiu ce e cu ea, sediul nu mai exista.
Am primit dupa ani de zile in care nu au facut nimic sa isi recupereze datoria o somatie de la o firma de recuperari dar nu pe adresa firmei care nu mai exista ci pe adresa mea personala unde imi trimiteau facturi.
Intrebarea mea este: Ce imi pot face ei mie ca persoana fizica fara nici un venit? Sa ma agit sa contest sau nu aceasta executare inceputa prin procedura somatiei? Somatie fara data...
Nici pe plic nu e data.
Nu am semnat pentru ea.
Deci, ce pot pati eu ca persoana fizica, fost administrator al acelei firme care oricum nu avea nimic in patrimoniu?

MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 15:05, 4 Decembrie 2018
In principiu nimic, ar trebui admisa o actiune fondata pe art 169 din legea insolventei pentru a se antrena raspunderea personala a administratorlui, insa din experienta mea acestea nu se prea admit.
Mergeti cu somatia la un avocat specializat si pe insolventa pentru o consulatie juridica optima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii pe firma facute de altcineva!! urgent notafraiddd notafraiddd Buna ziua, in 2006 am deschis o firma(un SRL), eu avand titlu de administrator si ca si angajati am avut 2 rude, eu firma le-am lasat-o lor iar acum primesc ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces penal - societate in insolventa minodora_1973 minodora_1973 societatea X este parte vatamata-parte civila intr-un dosar penal pentru furt. finantele au solicitat insolventa firmei X si atragerea rasunderii personale a ... (vezi toată discuția)
Am pierdut un proces cu itm și am de plată 60.000 de lei. acum firma este inactivă, ce mi se poate întâmpla și ce trebuie să fac? Claudiuflorin1983 Claudiuflorin1983 Buna ziua sunt administratorul unei firme înființate în 2017 care in momentul de față este inactivă.Am avut proces cu cei de la ITM care mi-au dat amenda ... (vezi toată discuția)