avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Microintreprindere - Cumparare/Vanzare Actiunii Piata ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Microintreprindere - Cumparare/Vanzare Actiunii Piata de Capital printr-un broker Extern

Buna ziua,

Doresc sa infintez o mictrointreprindere prin care sa tranzactionez actiunii pe piata de capital la nivel mondial prin intermediul unui Broker strain.

As dori sa aflu daca urmatorul rationament este corect:

Investitie initiala transferata catre broker 10.000 euro din contul firmei.

In decursul a doua luni, rulajul in acel cont de investitii deschis atinge pragul de 200.000 euro , rezultand un profit de 5000 euro . Profit care este transferat in contul Firmei prin transfer bancar.

And invedere regimul de microintreprindere, impozitul de 1% va fi aplicat la acest profit/venit de 5000 euro ..sau va fi analizata toata perioada in care au fost realizate tranzactiile luand in calcul toate incasariile din contul de broker. Ma refer la :

Cumparare 10.000 euro investitie in Actiunii la pret 1 euro = 10.000 actiunii

Vanzare 10.000 Actiunii la valoarea de 1.2 euro =12.000 euro - Venit care va fi impozit este suma de 12.000 euro sau doar cei 2000 euro care sunt chiar profitul din aceasta tranzactie.

Sper sa fiu inteles :)

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Th.c1976, utilizator
Cel mai recent răspuns: claonic , utilizator 21:46, 7 Mai 2021
Dar trebuie sa aveti in vedere si celelalte cheltuieli care mai apar cu infiintarea srl-lui la registrul comertului si apoi anual plata pentru contabilul autorizat care va va intocmi si semna bilantul contabil, fara de care nu puteti sa scoateti din firma profitul ca dividende si mai apare si o declaratie de depus la trimestru. Si apoi si deschiderea unui cont la un broker este mai simplu din punctul de vedere al actelor si costului, pe persoana fizica decat pe firma.
Contributia la sanatate pentru castigul din investitiile financiare apare doar daca acest castig este peste valoarea plafonului a 12 salarii minime brute pe economie si doar in anul cand vindeti. Deci credeti ca veti avea un atfel de castig? Chiar daca veti avea norocul sa reusiti sa cumparati si sa vindeti actiunile in acelasi an, adica sa castigati din trazactionare, ceea ce ma cam indoiesc la cat de mici sunt variatiile pe bursa.
Un sfat: incercati mai intai sa tranzationati pe Bursa de la Bucuresti unde chiar daca variatiile nu sunt chiar asa de mari, apar posibilitati de a castiga din dividendele date de companiile la care statul inca mai are paticipatii semnifiative.
Si valoarea investitiei initiale preconizate de duneavoastra de 10000 de euroi nu este chiar una care sa va ajute sa castigati in volum de actiuni. Caci presupun ca nu intentionati sa cumparati actiuni doar la o singura firma. Adica sa va repartizati riscul la un numar cuprins intre cinci si opt firme.
Dar se pot achizitiona actiuni pe bursa pe PFA (la norma de venit) astfel incat impozitele datorate sa se incadreze in acea norma? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt diferentele intre pf si pj la investitiile pe pietele de capital ? Andrei Bledea Andrei Bledea Buna ziua. As dori sa va intreb care este diferenta pe parte investitionala, vorbim punctual de BVB, intre a investi ca persoana fizica sau ca persoana ... (vezi toată discuția)
Impozitare dividende bursa gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Sunt incepator in domeniul investiilor pe bursa si nu am gasit un raspuns la urmatoare intrebare: Am investit anul trecut o suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Investitii la bvb prin srl thetycoon thetycoon Buna seara, Am o suma de bani pe care as dori sa o investesc pe piata de capital. Cum e mai bine, sa am srl sau persoana fizica din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)