avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme Dezvoltator Imobiliar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme Dezvoltator Imobiliar

Buna ziua! Avem multe probleme cu dezvoltatorul imobiliar, Izolatia folosita pe bloc, spatiu de depozitare a gunoiului lipsa, diverse vicii ascunse, precum cablurile folosite la instalatia electrica, tevile de incalzire etc.
1.Imi puteti spune daca raportul unui inspector tehnic poate fi luat in considerare intr-un proces?
2.Daca intentionam sa mergem si catre televiziuni locale, putem fi dati in judecata pt defaimare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:46, 4 Decembrie 2018
Puteti deschide actiune in instanta impotriva dezvoltatorului si sa cereti instantei de judecata sa aprobe expertize tehnice judiciare in specializarea ctii. si in specializarea instalatii electrice si in specializarea instalatii pentru ctii.
O expertiza tehnica extrajudiciara (raport tehnic cum il denumiti dvs.) poate sa nu fie avuta in vedere de instanta daca se va ajunge la proces.
Un prim pas este sa cititi cu atentie contractul semnat de dvs. cu dezvoltatorul si eventual sa cereti parerea, contracost, a unui avocat pentru a sti ce ati semnat. Atentie la mod de receptie lucrari si la garantii, respectiv la documentele tehnice care trebuie sa vi le predea la receptia locatiei/ la plata ultimei transe de bani !
In afara de putina tevatura nu vad cum v-ar putea ajuta televiziunea. Reactia dezvoltatorului nu avem cum sa o cunoastem.
Se vor face expertize judiciare si daca va rezulta ce au facut experții dvs. puteti castiga procesul.
Este însă un proces destul.de complex si de durata.
Trebuie să va judecati foarte bine ca sa nu pierdeți.
Nu plecati pe ideea ca Aveti dreptate si veti castiga întrucât asa pierd cei mai mulți în justiție.Avocatii firmei pot face aparari foarte bune si sa pierdeți procesul daca va judecati aiurea mai ales ca voi nici nu aveti atatia bani cât dezvoltatorul.

Va poate da în judecată pt defăimare si sa plății câteva milioane de euro daune.
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viciu ascuns locuinta 11Andreea22 11Andreea22 Unde ma pot adresa cu o plangere in privinta zgomotului din pereti intr-un apartament achizitionat intr-un complex rezidential? Discutiile avute de cca 1 an si ... (vezi toată discuția)
Izolatie fonica inexistenta SPX77 SPX77 Buna ziua, Va scriu in disperare de cauza. M-am mutat de aproximativ un an, intr-un ansamblu rezidential. Toate bune si frumoase, pana ce s-au mutat si ... (vezi toată discuția)
Mi sa facut un acopris pe bloc dar ploua in continuare si mi ... suzy64 suzy64 Mi sa facut un acopris pe bloc dar ploua in continuare si mi s-au distrus geamurile peretii mucegaiti haine in dulap mucegaite etc. Pot da in judecata si sa-mi ... (vezi toată discuția)