avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prelungire contract inchiriere cu majorarea chiriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prelungire contract inchiriere cu majorarea chiriei

Buna ziua,

La 1 dec. 2019 imi expira contractul de inchiriere al apartamentului in care locuiesc din sept 2014. Pana acum, la fiecare prelungire a contractului, proprietarul (este o firma) mi-a marit chiria cu aprox 10%, desi in apartament nu s-a adus niciun fel de investitie in acesti 4 ani in care am locuit. De fiecare data, majorarea chiriei a fost discutata de parti cu aprox 3 luni inainte de incheierea contractului si prelungirea lui cu inca un an, tocmai ca in caz contrar, sa am un interval de timp in care sa pot cauta alta chirie. In prezent, am fost anuntata cu nici macar o luna inainte ca incepand de la 1 ianuarie, daca vreau sa prelungesc contractul, chiria se va mari cu 25%, ceea ce mi se pare absurd de mult si nejustificat. In plus, e ca si cum ma obliga sa accept asta, caci imi este foarte greu sa gasesc o chirie intr-un interval de timp atat de scurt si sa ma pot puta, fiind vorba de luna decembrie. sarbatori etc. Ce ma sfatuiti sa fac? Este vreo actiune pe care sa o pot face pentru a pastra macar pentru 2-3 luni apartamentul, pana la 1 martie, cu conditiile de chirie actuale, ca sa pot muta ulterior. Am observat ca, in cazul unui chirias rau platitor care inchiria apartamentul de langa mine tot de la aceasta firma, ca sa il dea afara, au venit si i-au taiat curentul electric. Ma gandesc ca pot apela la tot felul de astfel de tertipuri pentru a ma obliga sa parasesc apartamentul daca nu sunt de acord cu aceste conditii si nu as vrea sa ajung in aceasta ipostaza.

Multumesc,
Anca
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:42, 5 Decembrie 2018
Poate fi inregistrat la Anaf chiar daca este sub semnatura privata, tot titlu executoriu fiind.
Este delicata situatia, nu va ramane decat sa ii rugati sa prelungiti doar pt o luna contractul astfel incat in februarie sa va mutati in alta parte, daca nu consimtiti la augmentarea chiriei.
Contractul inceteaza prin ajungere la termen, nu-i puteti obliga sa incheie un nou contract, imi pare rau!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu gradul iv - reziliere de drept contract ce inchiriere vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, pe perioada ianuarie 2013-ianiarie 2015. Chiriasul a acumulat datorii la ... (vezi toată discuția)
Caracterul executoriu al contractului de inchiriere georgi_ciungulescu georgi_ciungulescu Buna ziua, Contractul de inchiriere constituie titlu executoriu? Multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere nerespectat de chirias crriss crriss Cum sa procedez, in cazul in care am avut un chirias (de la o ambasada), contractul de inchiriere a fot facut pana la sfarsitul lunii ianuarie 2014, el a ... (vezi toată discuția)