avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata cotelor de intretinere in contul AP la banca.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata cotelor de intretinere in contul AP la banca.

Va rog,lamuriti-ma si pe mine: daca platesc cotele de intretinere in contul asoc.de propr. la banca, sint obligata sa duc dovada platii la administratie? Administratorul nu este platit sa verifice extrasul de cont al AP? Deoarece eu tocmai din acest motiv platesc la banca, ca nu am possibilitatea sa merg la administratie. De 6 luni platesc la banca si sint trecuta cu restante si penalizari. Precizez ca prinele 2 luni s-a tinut cont ca am platit la banca, iar in ultimele 4 luni sint trecuta cu restante si penalizari. Deci se stie ca platesc la banca,dar dupa primele 2 luni au decis sa nu mai ia in consideratie ca figurez in extrasul lor de cont ca am platit la timp.
Sigur că dacă efectuați în mod corect plata în contul AP, are și administratorul evidența achitării cotelor de întreținere.
Dvs aveți dovada plății, dar și el o are, inclusiv contabilul poate verifica.
Solicitați Președintelui lămuriri în scris pentru ultimele 4 luni. Notificați neregulile, cu avertisment de dare în judecată.
Puteți solicita și radierea datoriilor "restante", întrucât, iată, ele sunt achitate la zi, atașați acestei cereri dovezile cu extrasele de cont.
Este posibil ca ei să vă ceară acum bani din urmă, verificați restanțele mai vechi, dacă este cazul.
Retineți că imputația plății se face cu prioritate asupra penalitilor.
Verificați dacă puteți dacă au fost calculate corect penalitățile, cu procentul adoptat de AGA.
Verificați ca nu cumva să aveți dvs. creditori sau nu cumva să aibă Asociația creditori, adică popriri pe conturi...
Cititi legea asociatiilor de proprietari, 196/2018, subliniati articolele referitoare la drepturile dvs., obligatiile asociatiei si mergeti cu ele la presedinte, poate nu le stie...
Printati si extraxul de cont de unde rezulta platile facute si le puneti in bratele presedintelui si ii spuneti sa rezolve treaba cu administratorul altfel va plati si cheltuieli de judecata...
Asteptati sa vedeti ce apare la avizier luna urmatoare si, daca nu e ok, puteti merge la primarie, compartimentul specializat, sau, dupa o discutie cu un avocat, in instanta...
Ati informat oficial asociatia de proprietari ca urmeaza sa achitati cotele de intretinere direct in contul asociatieid e proprietari ?
Daca aveti document de informare ,inregistrat/semnat de catre reprezentantii asociatiei de proprietari,sesizati oficial presedintele de asociatie sa dispuna masurile necesare astfel incat sa se faca corectiile contabile necesare actualizarii situatiei dv fata de asociatia de proprietari
Conform art. 28 alin.3 din legea nr. 196/2018 privind infiintarea si organizarea asociatiilor de proprietari, aveti dreptul sa contestati listele de intretinere in termen de 10 zile de la afisarea loc la avizierul blocului.
Asta daca contestati moduld e calcul al cotelor de intretinere, dar si al penalitatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, rog un raspuns in urmatoare problema; am avut o restanta ... mcal mcal Buna ziua, rog un raspuns in urmatoare problema; am avut o restanta la intretinere , pt care s-au calculat penalitati , pina la momentul cind suma ... (vezi toată discuția)
N-am putut plăti întreținerea la zi pentru că asociația nu are cont bancar, deci mi s-au calculat penalități într-un mod pe care nu-l înțeleg. vă rog să mă lămuriți ely1001 ely1001 Am fost plecata de la domiciliu si am solicitat un cont bancar ca sa virez cotele de intretinere, dar admnistratorul a zis ca nu avem cont. Astfel am ramas ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante asociatie de proprietari Cristina256 Cristina256 Buna ziua, Avem pe scara o doamna care si-a inchiriat apartamentul din toamna, si tot de atunci plus cateva luni in urma cat a fost gol apartamentul, nu isi ... (vezi toată discuția)