avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Indemnizatia de hrana
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Indemnizatia de hrana

Buna ziua,Potrivit Legii 153/2017,art.18,incepand cu 1.12.2018 se va acorda indemnizatie de hrana lunar, Este valabil si pentru unitatile administrativ teritoriale locale,pentru ca parerile sunt impartite si as vrea un punct de vedere avizat,va multumesc!???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 6 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 153/2017
art.18 Indemnizația de hrană
(1) Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizații de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, cu excepția personalului Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției - Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază și Serviciului de Telecomunicații Speciale, precum și a personalului poliției locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
.....

art.2 Domeniul de aplicare
(1) Dispozițiile prezentei legi se aplică:
a) personalului din autorități și instituții publice, respectiv Parlamentul, Administrația Prezidențială, autoritatea judecătorească, Guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administrației publice centrale, unitățile teritoriale, autorități ale administrației publice locale, alte autorități publice, autorități administrative autonome, precum și instituțiile din subordinea acestora, finanțate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetele fondurilor speciale;
....

In speta, raspunsul este afirmativ la problema dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

indemnizatia de hrana Flori&Marius Flori&Marius Pentru bugetari, primărie de comună până la 3000 locuitori se da indemnizatia de hrana la 1 decembrie 2018? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de hrana eduardvl eduardvl Calcul indemnizatie de hrana Buna dimineata, Am o intrebare cu privire la calculul indemnizatiei de hrana, pentru personalul contractual, nivel studii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de hrana iniminis iniminis Buna ziua, daca ma poate lamurii cineva cu privire la acordarea acestei indemnizatii. Mai exact care este regimul de acordare in institutile publice. Eu lucrez ... (vezi toată discuția)