avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

Buna seara.
In urma succesiunii dupa tatal meu,eu ,sora ,mama mea si doi nepoti,am primit o cota parte dintr-un teren.
Intrebarea mea este eu,sora si mama putem sa vindem partea noastra la o persoana,fara sa facem iesirea din indiviziune la judecatorie?
Intreb acest lucru deoarece cei doi nepoti nu vor sa-si vanda partea lor.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: mshboss , utilizator 08:20, 7 Decembrie 2018
Da.
In urma dezbaterii moștenirii, fiecare este proprietar exclusiv pe cota sa.
Este necesar sa facem iesirea din indiviziune la judecatorie pt a putea vinde, sau putem sa vindem si fara iesirea din indiviziune?
Nu e necesar partajul.
Dacă vindeți doar cotele dvs, cumpărătorul va rămâne în indiviziune cu ceilalți.
Mulțumesc frumos pt răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În urma decesului tatălui meu, eu, mama și fratele ... Emma06 Emma06 Bună ziua! În urma decesului tatălui meu, eu, mama și fratele meu am făcut succesiune după unul dintre bunurile tatălui meu, mai exact, 1/2 dintr-o ... (vezi toată discuția)
Succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori sabrina1980 sabrina1980 Buna seara , ar putea sa se vanda un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori ex tata si sora vrea sa vanda eu nu , o pot face fara mine ? (mama find ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)