Pe femeie nu o obliga nimeni sa se casatoreasca , dar daca tot nu se casatoresc, ci convietuiesc impreuna , se gospodaresc impreuna, investesc impreuna, nu se pot purta ca si cum ar fi casatoriti , ca nu e acelasi lucru , asta insemnand ca bunurile nu sunt comune, ci ale celui ce le-a cumparat. Ca omul a facut casa cu banii dvs, lucrurile se complica, aveti un drept de creanta, adica dreptul la acele sume de bani pt ce ati investit, daca dovediti ca ati investit, dar nefiind casatoriri, exista si un termen de prescriptie si asta e mic, de 3 ani , ani care au trecut deja ca se socotesc de la data investitiei.
nu va pune nimeni sa va casatoriti, dar in acest caz, trebuie sa aveti mai multa grija de banii vostri, ca nu toti sunt corecti sa recunoasca aprotul dvs la achizitia lucrurilor si sa vrea sa va dea cat ati investit.
Vorbiti deschis cu el, poate accepta sa va dea o cota din casa.
Inteleg ca exista facturi si pe bunuri, bunurile acelea sunt ale dvs- daca ati cumparat mobila,
Apelati la un mediator, va poate ajuta sa ajungeti la o solutie care sa va convina amndurora.
"Medierea este o modalitate alternativa de rezolvare a conflictelor. O procedura prin care doua sau mai multe parti solutioneaza voluntar diferendul ce le desparte, apeland la o terta persoana - mediatorul autorizat.
Conflictul isi poate gasi rezolvarea prin acordul partilor si fara o decizie obligatorie venita dinspre instanta de judecata. De asemenea mediatorul este impartial, neutru, nu este un sfatuitor, nu este un judecator si nu impune o solutie. El sprijina partile sa ajunga la un acord, intreaga procedura fiind confidentiala.
Acordul, reprezentand vointa partilor, este aplicabil imediat si incontestabil, si poate fi investit cu titlu executoriu ulterior momentului semnarii sale de catre cei implicati."
Puteti apela si la un avocat care sa va explice amadurora la ce riscuri va expuneti daca ajungeti sa va judecati.
Pai cum,vrea ea?Este datoria ei sa faca,mama,"sotie",femeie de servici,bucatareasa etc...si ca atare trebuie respectata,nu e ca o"hartie"de matrimoniu respecta mai mult drepturile unei femei decit una care nu are"hartie"care sa demontreze ca este"sotie"!Femeia trebuie respectata in toate sensurile si daca nu exista o lege care sa"apere"femeia in astfel de situatie ca a mea,atunci trebuie sa se faca o lege,nu se poate obliga o femeie sa se casatoreasca daca ea nu vrea,parerea mea este ca o"hartie"nu poate sa tina un cuplu impreuna!Aici legile sunt altfel,in Ro la lege apara cine plteste mai mult,din pacate...coruptie!
raluk0207 a scris:
Aurea a scris:
Sa presupunem ca doua persoane stau impreuna far sa fie casatoriti,fc copii impreuna,fac o casa impreuna iar dupa 10 ani vor s se desparta si fiecare sa mearga pe strada lui...Vreti sa spuneti ca trebuie sa fie casatoriti ca unul dintre ei sa-si ia partea care i se cuvine din timpul"concubinajului"sau ramaine tot celuilalt cre ramane in casa?Nu prea cred ca exista o lege care spune ca femeai nu are drept la nimic si pleaca din casa cu"coada intre picioare"dupa ani de"casnica"!Oricum eu am de pierdut banii investiti in casa ca putem sa-mi iau un apartament,ok,,mi muncesc inca 7 ani si imi pot lua casuta mea,pe numele meu,dar nu vad el cum va trai si intretine o casa de 120mp,daca nu munceste,dor l"negru"si baiatul meu la fel...Oricum va multumesc pt opinie!
gi-jane2 a scris:
Inteleg ce doriti dvs, dar e f important ce doreste el, fostul sot, pt ca din pacate, din acte, rezulta ca e bunul LUI.
Păi nu exista o astfel de lege.
Legal,concubinajul nu da nastere la nici un drept.
Nici asupra casei, nici de moștenire, nici nimic.
Femeia e "casnica" pentru că vrea ea. Nu a obligat-o nimeni.
~ final discuție ~