avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După divorț, am rămas împreună de dragul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După divorț, am rămas împreună de dragul copilului și am construit o casă pe care am amenajat-o din banii mei. Fostul soț a trecut-o pe numele lui, cum o pot trece doar pe numele meu?

Buna seara!Problema mea este urmatoarea:Eu sunt divortata din 2012 dar dupa divort am ramas impreuna pentru copil,mai mult am construit o casa impreuna care am amenajat-o eu,din banii mei munciti in strainatate dar fostul meu sot a trecut toata casa pe numele lui si eu doresc acum sa o trec pe numele meu!Mentionez ca el are doi copii dintr-o casatoarie anterioara iar noi doi avem un baiat!In cazul in care el moare primul,eu nu doresc sa dau parte copiilor sai,el a lasat fostei sotii un apartament complect mobilat si utilat pt copii sai,eu vreau ca intr-o zi sa ma trezesc in strada deorece nu sunt si eu trecuta pe casa ca proprietar!Va rog sa imi spuneti ce pot face in aceasta situatie?Si in momentul de fata eu lucrez afara de 7 ani!Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 15:21, 10 Decembrie 2018
Buna ziua!Asta ce inseamna?Mediator...va rog sa-mi spuneti mai explicit...Eu nu vreau sa stric relatia cu fostul,din contra,relatia nostra este foarte buna,bazata pe respect si sinceritate,de aceea vreau sa rezolv aceasta problema in mod pacific,far tribunale si avocati!Va multumesc pt consiliu!

Ioan Viorel Danciu a scris:

Căutați si mergeți cu soțul la un mediator... in instanta riscați sa va deteriorati relația mai ales ca stați impreuna. .. e caz de mediator nu de instanta.... Succes.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
despre ce lege a concubinajului visati? Nu exista asa ceva.

creata3112 a scris:

Buna ziua
Vb cu un avocat si daca nu vrea sa mearga la notar , poti merge pe tribunal dovedind in baza chitantelor ca i-ai trimis bani si daca era dupa divort si nu aveati 5 ani de concubinaj vezi ce poti castiga. Oricum 1/2 tot iei daca nu mai mult. Sa nu fii trecut 5 ani de la divort ca apoi intri pe legea concubinajului. In ce baza a trecut el casa pe numele lui?

Asa este,prostia mea a fost ca am avut incredere in el dar eu tot sper ca el va judeca"corect"aceasta situatie si vom ajunge la un acord,el are 60 de ani,nu munceste ca angajat,dar munceste cu ziua iar intr-o zi daca va cadea la pat,cine il va ingriji?Tot eu...Baiatul meu are 23 ani si nu munceste nici el,ir copii lui sunt in Isdrael...poate se va trezi la realitate!Adevarul este ca eu nu am mai investit in casa de 3 ani si nici bani nu le-am mai trimis,ei trebuie sa se descurce singuri daca vor sa faca o viata"frumoasa"sa o fca pe banii lor si munca lor,nu pe banii mei si munca mea!Multumesc pt opinie!

cris0811 a scris:

nu aveti doamna niciun drept, este casa lui! nu aveti cum sa faceti partaj pe bunul lui. aveti poate un drept de creanta, dar si ala e discutabil, pt ca este supus termenului de prescriptie de 3 ani! daca nu vrea sa va dea casa amiabil, din pacate nu puteti sa faceti nimic. trebuia sa va ganditi inainte la aspectele astea

Sa presupunem ca doua persoane stau impreuna far sa fie casatoriti,fc copii impreuna,fac o casa impreuna iar dupa 10 ani vor s se desparta si fiecare sa mearga pe strada lui...Vreti sa spuneti ca trebuie sa fie casatoriti ca unul dintre ei sa-si ia partea care i se cuvine din timpul"concubinajului"sau ramaine tot celuilalt cre ramane in casa?Nu prea cred ca exista o lege care spune ca femeai nu are drept la nimic si pleaca din casa cu"coada intre picioare"dupa ani de"casnica"!Oricum eu am de pierdut banii investiti in casa ca putem sa-mi iau un apartament,ok,,mi muncesc inca 7 ani si imi pot lua casuta mea,pe numele meu,dar nu vad el cum va trai si intretine o casa de 120mp,daca nu munceste,dor l"negru"si baiatul meu la fel...Oricum va multumesc pt opinie!

gi-jane2 a scris:

Inteleg ce doriti dvs, dar e f important ce doreste el, fostul sot, pt ca din pacate, din acte, rezulta ca e bunul LUI.

Casa era construita in"rosu"cind am venit sa muncesc afara,nici actele nu erau toate facute,proiect,autorizatie constructie,urbanism,etc...pt ca trebuiau bani multi,pe care bineinteles nu i aveam si atunci am decis sa muncesc afara si sa-i trimit bani ca sa poata plati ce era de plata si facut,nu m-m gndit in acel moment si la contractul de casa si de proprietate,eu m-am gandit sa terminam cit mai repede cu constructia si amenjarea casei sa ma vad cu ea gata!Acum,cind vad ca nici pe baiatul meu nu il intereseaza nimic,doar s se distreze(ca a primit totul de-a gata!)stau si ma gandesc la viitorul meu si la batranetea mea..Noroc ca inca sunt tanara,am sanatate si forta de munca si pina am tote astea,voi munci si imi voi aduna banut cu banut sa-mi cumpar o casuta a mea!Multumesc!

draftacristi a scris:

Eu nu prea inteleg de ce a ajuns sotul d-vs. sa faca actele casei pe numele lui, atata timp cat spuneti ca aveti toate chitantele si facturile pe numele d-vs. DE CE ATI PERMIS ACEST LUCRU? Acum este greu, daca nu chiar imposibil , sa treceti pe numele d-vs. casa, fara acordul lui. indiferent de modalitate ( act de V/C, testament ( trebuie el sa-l faca ),...etc. Faptul ca chitantele sunt pe numele d-vs. nu ajuta la nimic. Puteti dovedi cu ele ca nu l-ati ajutat la construirea casei ? si ca acest lucru l-ati facut in deplina cunostinta de cauza ?

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii concubinaj ContSters291337 ContSters291337 Buna ziua! va rog daca se poate niste raspunsuri pt care multumesc anticipat: Am fost in concubinaj cu actualul sot timp de14 luni.Dupa 6 luni de concubinaj am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.! suntem 4 mostenitori. bunurile sunt ale soțului ... Claudia Ioana Claudia Ioana Bună ziua.! Suntem 4 mostenitori. Bunurile sunt ale soțului primite moștenire de la părinții lui. Noi (eu, soțul și copilul nostru minor în prezent) am ... (vezi toată discuția)
Lmpartire teren intre soti iliescuelena iliescuelena Buna ziua, in mare : doi soti avand doi copii se despart , legal cu divort, dupa 10 ani de convietuire separata ; partajul copiilor s-a facut , dar partajul ... (vezi toată discuția)