avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După divorț, am rămas împreună de dragul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După divorț, am rămas împreună de dragul copilului și am construit o casă pe care am amenajat-o din banii mei. Fostul soț a trecut-o pe numele lui, cum o pot trece doar pe numele meu?

Buna seara!Problema mea este urmatoarea:Eu sunt divortata din 2012 dar dupa divort am ramas impreuna pentru copil,mai mult am construit o casa impreuna care am amenajat-o eu,din banii mei munciti in strainatate dar fostul meu sot a trecut toata casa pe numele lui si eu doresc acum sa o trec pe numele meu!Mentionez ca el are doi copii dintr-o casatoarie anterioara iar noi doi avem un baiat!In cazul in care el moare primul,eu nu doresc sa dau parte copiilor sai,el a lasat fostei sotii un apartament complect mobilat si utilat pt copii sai,eu vreau ca intr-o zi sa ma trezesc in strada deorece nu sunt si eu trecuta pe casa ca proprietar!Va rog sa imi spuneti ce pot face in aceasta situatie?Si in momentul de fata eu lucrez afara de 7 ani!Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 15:21, 10 Decembrie 2018
Doamnă, mergeți cu el la notar, să vă doneze( sau vândă ), cota de 1/2 din casă și astfel , deveniți coproprietari in cote egale.
Va sugerez sa apelati mai intai la un Mediator. Acolo puteti afla multe. Cel mai important, cum "vede" sotul. Apoi discutati despre proprietate, vanzare, mostenire, creanta, sulta, etc, orice. Zi buna!
Buna ziua
Vb cu un avocat si daca nu vrea sa mearga la notar , poti merge pe tribunal dovedind in baza chitantelor ca i-ai trimis bani si daca era dupa divort si nu aveati 5 ani de concubinaj vezi ce poti castiga. Oricum 1/2 tot iei daca nu mai mult. Sa nu fii trecut 5 ani de la divort ca apoi intri pe legea concubinajului. In ce baza a trecut el casa pe numele lui?
Buna ziua
Au trecut 5 ani de la divort,am gresit anul,era specifict 2012,dar divortul a fost facut in 2003 si eu sunt plecata din tar din 2011,deci ca si cum suntem in concubinaj,trecuti si cei 5 ani de concubinaj.Terenul pe care am construit casa era al socrilor mei,care i-a cedat partea lui,fara a mai avea o prententie dupa moartea soacrei(socrul a murit in 2008)iar casa socrilor,a lasat-o mostenire la un nepot,cest fiind fiul fratelui fostului meu sot,care a murit si el anul acesta!

creata3112 a scris:

Buna ziua
Vb cu un avocat si daca nu vrea sa mearga la notar , poti merge pe tribunal dovedind in baza chitantelor ca i-ai trimis bani si daca era dupa divort si nu aveati 5 ani de concubinaj vezi ce poti castiga. Oricum 1/2 tot iei daca nu mai mult. Sa nu fii trecut 5 ani de la divort ca apoi intri pe legea concubinajului. In ce baza a trecut el casa pe numele lui?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebuie un avocat bun. Cel mai bine e sa discutati cu mai multi si sa analizati ce spun. Inteleg ca ati lucrat in strainatate. Ati trimis bani acasa ca sa va faca o casa si el a facut casa pe numele lui - asta seamana a inselatorie, dar tot un avocat BUN e cel mai in masura sa stabileasca o strategie.. O datorie este prescrisa dupa 3 ani. Problema care se pune e cand ati aflat ca de fapt el a trecut totul pe numele lui? Nu e deloc simplu, dar nici imposibil. Deci luati sfaturile de aici, tipatiti-le si mergeti la consultat avocati.

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii concubinaj ContSters291337 ContSters291337 Buna ziua! va rog daca se poate niste raspunsuri pt care multumesc anticipat: Am fost in concubinaj cu actualul sot timp de14 luni.Dupa 6 luni de concubinaj am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.! suntem 4 mostenitori. bunurile sunt ale soțului ... Claudia Ioana Claudia Ioana Bună ziua.! Suntem 4 mostenitori. Bunurile sunt ale soțului primite moștenire de la părinții lui. Noi (eu, soțul și copilul nostru minor în prezent) am ... (vezi toată discuția)
Lmpartire teren intre soti iliescuelena iliescuelena Buna ziua, in mare : doi soti avand doi copii se despart , legal cu divort, dupa 10 ani de convietuire separata ; partajul copiilor s-a facut , dar partajul ... (vezi toată discuția)