avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Un agent de poliție m-a amendat pentru că m-ar fi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Un agent de poliție m-a amendat pentru că m-ar fi văzut în oglinda mașinii lui că vorbeam la telefon (lucru neadevărat). Aș avea câștig de cauză la o eventuală contestație?

Buna ziua, azi am fost oprit de politia municipala Slobozia pe motiv ca agentul m-a vazut in oglinda masinii lui (ei mergand in fata mea) ca vorbeam la telefon. I-am spus ca sunt onest si ca vorbesc uneori la telefon in trafic, dar nu acum. M-a pus sa ii arat ultimul apel din telefon, i-am dat telefonul, s-a uitat la el, a vazut ca ultimul apel era cu 20 de minute in urma si a durat 1 minut. A zis ca totusi el nu ma crede si imi da amenda, iar daca vreau sa fac contestatie. I-am zis ca accept sa semnez procesul verbal doar daca scrie la mentiuni ca "m-a vazut in oglinda vorbind la telefon si ca a verificat telefonul si ultimul apel era cu 20 de minute in urma" o sa merg sa platesc amenda in termen de 15 zile pentru a beneficia de "reducere", dar as vrea totusi sa fac si contestatie. Credeti ca daca iau factura detaliata de la vodafone si ma prezint personal in instanta o sa am castig de cauza? atat timp cat ei nu au probe ca eu vorbeam la telefon? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:52, 10 Decembrie 2018
Nu inteleg intrebarea! De cand acest serviciu comunitar are si alte atributii? V-a legitimat si v-a solicitat permisul de conducere? In acest caz dl. respectiv nu avea atributii... Pentru a va solicita permisul de conducere trebuie sa fie cadru m.a.i. (politia locala nu face parte din..)..... Dl. respectiv putea sa solicite ajutor din partea agentilor din cadrul m.a.i. care lucreaza in serviciul rutier... Nu are in atributii si nu va poate amenda nici daca traversati neregulamentar strada(ca pieton). P.v.-ul intocmit este nul... Deci mai departe cred ca va descurcati. Cunoasteti drepturile, nu trebuie sa fii expert sau sa faci parte din barou ca sa te aperi...
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
amigo86, utilizator
este vb de politia municipala nu de cei de la locala, domnul avea un logan din cele noi de 100.000 de euro cu inscriptia politia nu locala si avea girofaruri albastre+rosii+numere MAI. In descrierea de sub titlu am mentionat politia municipala dar acum am observat ca titlul intrebarii a fost modificat de un administrator al site-ului si propabil de aici au ajuns in discutie cei de la politia locala.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
cosminsandu, utilizator
cosminsandu a scris:

In descrierea de sub titlu am mentionat politia municipala dar acum am observat ca titlul intrebarii a fost modificat de un administrator al site-ului

Bună dimineața,
Am corectat acum, scuze pentru neînțelegere.

Manuela
Dacă este vorba de Poliția Locală, cea din subordinea Consiliului Local al unei primării și nu de Poliția Națională, nu are această competență.

Conform Legii poliției locale nr. 155/2010, Art. 7.(h) - în domeniul circulației pe drumurile publice, Poliția Locală are următoarele atribuții: (...):

”constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar; (...)"

Așa că, nici vorbă să vă poată amenda pentru vorbit la telefon, chiar dacă ar fi fost adevărat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta după ce agentul va fi adus el probe cum că fapta a avut loc - BTW, eu am mai multe telefoane, la care din ele vin cu desfăşurătorul? :) -. Până atunci contestatarul nu trebuie să facă nimic. În instanţă nu merge cu "l-am, văzut eu în oglinda retrovizoare că vorbea la telefon". Este de Grupul Divertis.

Ioan Ciobanu a scris:

Daca in continutul procesului verbal de contraventie (nu la data si ora intocmirii) este precizata ora la care vorbeati, dupa parerea agentului de politie, la telefon si cu factura detailata a convorbirilor aveti sanse mari de castig
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala vasile2010 vasile2010 Buna ziua! As vrea sa stiu daca un agent al politiei locale poate amenda un sofer a carei masina stationeaza intr-o statie de autobuz? Multumesc! (vezi toată discuția)
Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala dumitruh dumitruh Buna ziua! Am primit o amenda pentru stationare neregulamentara pe un drum secundar, unde se parcheaza de la \"facerea lumii\" de la Politia Locala ... (vezi toată discuția)