avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... divulgarea datelor cu caracter personal
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

divulgarea datelor cu caracter personal

Am refuzat sa girez o persoana ptr obtinerea unui credit la banca sub pretextul ca am deja credit la banca respectiva, ceea ce era si adevarat. Persoana s-a dus la banca si ofiterul de credit, care ma cunostea si avea dosarul meu cu copie dupa cartea de munca, i-a spus ca nu-i nici o problema, ca salariul meu este suficient de mare ptr a acoperii rata creditului mei si rata lui. L-am girat in cele din urma iar acum nu si-a achitat creditul si sunt somata de firma de recuperari sa-i achit creditul in 48 de ore, fara ca eu sa fiu instiintata inainte de banca ca sunt probleme cu plata creditului. As dori sa stiu ce drepturi mi-au fost incalcate de catre banca? As putea da banca in judecata pentru incalcarea confidentialitatii datelor cu caracter personal deoarece mi-a provocat prejudiciu sau ptr incalcarea altor drepturi?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 12:00, 15 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Numai in masura in care au fost incalcate prevederile legii 677 din 2001, ceea ce nu cred. Dumneavoastra ati acceptat sa- l girati, desi nu v- a obligat nimeni. Banca nu a incalcat nici o lege, atat timp cat nu a divulgat date pesonale privind suma creditului, rata sau datele dumneavoastra de identificare. Nu va ramane decat sa inaintati o notificare debitorului prin care sa- i prezentati situatia, sa- l avertizati sa plateasca, in sens contrar, indreptandu- va cu o actiune in instanta impotriva acestuia pentru recuperarea prejudiciului.
Cu stima !

Subscriu celor afirmate de catre zahariamarius.
Optiunea de a gira acel credit a fost a dvs....puteati sa refuzati acest lucru.
In principal firma de recupareari se indreapta impotrita titularului creditului. Este interesant de stiu de ce nu au facut acest lucru? Sau nu mai munceste?
Daca platiti acel credit , aveti posibilitatea sa va intoarceti cu o actiune in regres impotriva titularului creditului pe care l-ati girat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo girat pneuros pneuros ce se intampla daca girez un bo si acesta este refuzat la plata cine va trebui sa plateasca? (vezi toată discuția)
Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)
Problema contract imprumut - girant cosmin8917 cosmin8917 Buna seara, In anul 2007 am girat un coleg coleg pt un contract de imprumut de la CAR. in anexa la contract privind girantul sunt doua clauze, respectiv ca ... (vezi toată discuția)