Buna ziua ,as dori sa va adresez si eu o intrebare .Am dobandit un apartament impreuna cu inca 4 parti ,eu detinand 3/15 cota parte.Una din parti respectiv x si y pana de curand au avut un litigiu deoarece partea lor era detinuta de mama lor.In cf ul precedent a fost trecuta mama lor care ulterior a decedat.X a renuntat in favoarea lui Y la partea sa acum trebuie sa obtinem noul cf in care sa figureze y respectiv celelalte 4 parti.In conditiile in care cf ul se obtine deabia la sfarsitul luni ,noi putem face de exemplul in urmatoarea zi fara sa mai asteptam noul cf ,un antecontract cu cumparatorul?Daca da ce anume ar trebui sa facem?Multumesc anticipat
Multumesc,as mai avea o problema legata de acel antecontract.Problema se prezinta in felul urmator ,Imobilul are mai multi proptietari .cumparatorul ne-a propus urmatoarele:1.Sa achite pe loc suma de ...reprezentand 30 la suta din valoarea imobilului pe loc la semnarea antecontractului.2.Cealalta parte din valoare sa o achite cu un credit pe care la obtinut de la banca pt imobil peste aproximativ o luna.Bani facandu-se prin virament bancar.3Sa scoatem din clauzele antecontractuale faptul ca depinde in oarecare masura de banca adica daca nu ii acorda imprumutul sa ii restituim bani inapoi (aici nu am inteles daca creditul e aprobat in ce masura mai depinde de noi rezolvarea imprumutului ,poate CF?cu ce influentam direct aprobarea creditului noi vanzatorii?)In cazul in care acceptam conditiile acestea exista posibilitatea ca dupa achitarea antecontractului sa vina sa spuna ca nu mai plateste nimic?Ce riscam la un astfel de antecontract si ce anume ar trebui sa facem pt a evita o posibila frauda?Va multumesc mult.
Ideea este foarte simpla: omul respectiv nu are un credit aprobat asa cum v-a sugerat! Tocmai de aceea doreste scoaterea acelei clauze din antecontract , pentru a preintampina o eventuala respingere a dosarului de credit de catre banca respectiva!B-)
Spuneti-i ca sunteti de acord cu conditia ca sa ramana clauza care se uziteaza in orice antecontract notarial si anume: in cazul in care (din varii motive) promitentul cumparator nu se prezinta la data stabilita pentru semnarea contractului de vanzare cumparare el pierde avansul platit iar partile sunt repuse in situatia anterioara semnarii antecontractului!:D
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Antecontract
Iael
Buna ziua ,
As vrea sa va cer o parere cu privire la urmatorul caz.
X in calitate de cumparator al unui apartament incheie un antecontract de ... (vezi toată discuția)