buna ziua
din iunie 2009 s-a depasit plafonul de 35.000 euro pt a trece la platitor de tva
abia acum am aflat. ce fac? care este primul pas si cum imi va influenta de acum activiatate trecerea la platitor de tva : care sunt obligatiile?
revin cu acest subiect
persoana in cauza a gasit, stia ca are, un raspuns de la finante referitor la acest aspect
postez un paragraf, va cer parerea
Potrivit art. 152, alin. (6) din Codul Fiscal, in vigoare de la 01.01.2007, persoana impozabila care aplica regimul special de scutire si a carei cifra de afaceri, este mai mare sau egala cu plafonul de scutire in decursul unui an calendaristic (35.000 Euro), trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 153, in termen de 10 zile de la data atingerii sau depasirii plafonului. Aceste reglementari privesc contribuabilii, care potrivit legii, au obligatia sa conduca evidenta contabila, pe baza careia sa poata fi determinata cifra de afaceri.
din cate vad nu tb sa se inregistreze in scop de tva, este adresa oficiala de la adm. financiara
[...] Aceste reglementari privesc contribuabilii, care potrivit legii, au obligatia sa conduca evidenta contabila, pe baza careia sa poata fi determinata cifra de afaceri.
din cate vad nu tb sa se inregistreze in scop de tva, este adresa oficiala de la adm. financiara
De unde ati dedus ca pe baza evidentei contabile a PFA nu poate fi determinata cifra de afaceri?
nu am pus gilimelele de rigoare , paragraful este acesta
"Potrivit art. 152, alin. (6) din Codul Fiscal, in vigoare de la 01.01.2007, persoana impozabila care aplica regimul special de scutire si a carei cifra de afaceri, este mai mare sau egala cu plafonul de scutire in decursul unui an calendaristic (35.000 Euro), trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 153, in termen de 10 zile de la data atingerii sau depasirii plafonului. Aceste reglementari privesc contribuabilii, care potrivit legii, au obligatia sa conduca evidenta contabila, pe baza careia sa poata fi determinata cifra de afaceri.
Mentionam ca incepand cu 01.01.2007, potrivit art. 1531, alin. (1) din Codul Fiscal, persoana impozabila care nu este inregistrata si nu are obligatia sa se inregistreze in scopuri de TVA, conform art. 153, si persoana juridica neimpozabila care intentioneaza sa efectueze o achizitie intracomunitara in Romania au obligatia sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA, inaintea efectuarii achizitiei intracomunitare, in cazul in care valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara.
In baza acestor prevederi legale, in cazul contribuabililor - persoane fizice care sunt impusi pe baza de norme de venit, nu exista obligatia inregistrarii ca persoana impozabila in scopuri de TVA. Exista insa, obligatia solicitarii inregistrarii in scopuri de TVA, potrivit art. 1531, alin. (1) din Codul Fiscal, in cazul in care aceste persoane efectueaza achizitii intracomunitare a caror nivel depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare de 10.000 Euro."
acesta este raspunsul datat din 2007, eu acum asa inteleg ca nu trebuie sa merg sa ma inregistrez in scop de tva, oare cei de la finante au gresit in aceasta adresa?
Plafon tva
camelia adina
o persoana fizica inregistrata la intreprindere individuala din 2010, neplatitoare de tva ( nu a ajuns la c.a. de 35000 euro) nici in 2010 , nici in 2011 , se ... (vezi toată discuția)
Platitor tva
adytz_1979
Salutare,
poate cineva sa-mi spuna la ce curs se calculeaza cei 35.000 euro dupa care se trece automat din neplatitor de TVA la platitor?
Si eventual ... (vezi toată discuția)