Am ajutat un prieten să-și cumpere mașină, făcând contractul pe numele lui și achitând-o pentru că el era în delegație. Mi-a restituit doar o jumătate din sumă, cum îmi pot recupera banii?
Buna seara , acum jumătate de an am ajutat un prieten sași cumpere o mașina , el era în delegație .
Eu am vb cu vânzătorul am făcut contractul de vânzare cumpărare pe numele lui banii au fost dați de mine , a luat mașina mi-a dat doar jumătate din bani și acum numai vrea să-mi restituie diferența , ce as putea sa fac sa recuperez banii .il am ca martor pe vanzator ca i-am dat banii . Și am discuția care am avut-o cu el pe watzap cu sumele
Pe înșelăciune nu aveti sanse.
Încercați să mergeți la avocat ca sa ii faca o somatie.
Pe legea veche se putea deschide direct proces ca era citat fără să plătiți taxa de timbru si castigati timp până la termen.Multe cazuri am rezolvat asa pe pace.
Acum va pune instanța sa timbrati si nu mai merge...
Merge si pe inselaciune, am avut eu spete insa dureaza mult mai mult si intr-adevar sansele sa nu se dispuna trimiterea in judecată sunt mari!
Mergeti la avocat si stabiliti demersurile, puteti sa-l somati intai ca sa evitati plata onorariului de reprezentare si a taxei de timbru!
Pe înșelăciune nu merge.
Mai toti escrocii stiu ca nu merge.
Pe înșelăciune nici poliția nu o sa vrea sa primească plângerea si dupa cativa ani veti afla ca nu merge si veti pierde tot.
Sunt mii de oameni care au pățit asa.
Buna seara. Eu am folosit procedura prevazuta de Noul cod de procedura civila denumita procedura de cerere cu valoare redusa. Art. 1025-1032 din NCPC. Am solicitat si proba cu un martor si a fost admisa, alaturi de inscrisuri. Este o procedura mai simpla de recuperare a unui prejudiciu cu o valoare mai mica. Dvs apreciez ca va incadrati si daca il puteti aduce si pe vanzatorul masinii ca martor in instanta, sper sa va rezolvati problema.
Sa-mi fac griji ?!
dogele
Buna ziua! Maica-mea a vandut un autoturism. A primit toti banii, noul proprietar si-a transcris-o, totul era ok. Pana mai deunazi cand cumparatorul m-a sunat ... (vezi toată discuția)