avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Hrana data angajaților în timpul programului de lucru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Hrana data angajaților în timpul programului de lucru

Buna, suntem o microinreprindere de it, si patronul firmei ar dori sa asigure hrana pe parcursul zilei angajatilor, adica frigiderul firmei sa fie intotdeauna plin cu ex.: fructe, lactate, dulciuri, apa, diverse. Cum as putea sa contabilizez aceste alimente cumparate? Patronul nu vrea sa apeleze la firme de catering, alimentele le-ar procura el fie din piata fie din magazine. Noi suntem o firma neplatitoare de tva.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 20:44, 16 Ianuarie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai usor ar fi patronul sa isi distribuie dividende si sa cumpere din acestea produsele.
multumesc
Buna seara.Cel mai usor ar fii sa procurati bonuri de masa si asa puteti scadea din contabilitate suma oferita angajatilor pt mancare. Succes
Tichetele de masa se acorda salariatilor, nu se folosesc de nimeni altcineva.

Legea 165/2018:
Art. 12. - (1) Tichetele de masă pe suport hârtie se distribuie de către angajator, lunar, în ultima decadă a fiecărei luni, pentru luna următoare.
(2) În condiţiile prevăzute la alin. (1), angajatorul distribuie, pe salariat, un număr de tichete de masă corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa bubu.g bubu.g pot acorda bonuri de masa diferentiat la angajati, adica la unu 5 bonuri la altul 10?adica intr-un fel in functie de cum isi desfasoara activitatea? (vezi toată discuția)
Pontaj ore obligatori mariusastra mariusastra Bună ziua am o întrebare conform legii trebuie sa muncești 40 de ore pe săptămână la contract full-time adică 160 de ore pe luna ? Asta înseamnă 20 ... (vezi toată discuția)
Tichete de masă Xzgeorge Xzgeorge Are dreptul patronul să distribuie la unii angajati tichete de masă in valoare de la 5 sute la 1 mie lei lunar si la altii 7 bonuri de 15 lei lunar ?? (vezi toată discuția)