avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare create
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare create

Buna ziua
Am de recuperat de la o firma o suma de bani . Deocamdata nu am facut nici un demers desi au intarziat plata cu mai bne de doua luni. se poate cere insolventa firmei acuma ? Care ar fi pasii de urmat ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 16:46, 12 Decembrie 2018
din ce dosare am gasit pe net la a doua infatisare platesc si se inchide dosarul . Ei vor sa vanda 40% din firma si nu i-ar avantasa sa fie in insolventa ca ar scadea valoarea firmei. In cazul in care cer insolventa cheltuielile cu judecata o sa le mai pot recupera ?
Nu inteleg de ce nu formulati o altfel de actiune. Mai ales ca platesc din al 2-lea termen. Ati vrea sa va lungiti pe o perioada de cativa ani? Daca vor dori sa plateasca cand vad cererea de deschidere a procedurii insolventei, puteti negocia si plata onorariului sau a taxei de timbru. Dar daca as fi in locul lor nu as achita si v-as lasa sa promovati un nou litigiu in acest sens - mai ales daca cererea de insolventa a fost introdusa cu rea credinta. Depinde ce strategie se adopta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante impact.d impact.d Persoana juridica (SRL) am de recuperat creante de la o societate comerciala. Am actionat in instanta (somatie de plata) firma debitoare si in data de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante stefaniulian stefaniulian Cum recuperez contravaloarea unei facturi,de la o societate care si-a cerut in adunarea generala declansarea procedurii de insolventa dar nu s-a dat hotararea ... (vezi toată discuția)
Cine plateste facturile daca chiriasul (persoana juridica) a decedat? catalinpatrascu catalinpatrascu buna ziua!am inchiriat un imobil unei firme care a deschis un magazin mixt in apartametul respectiv.totul a fost ok pentru un timp pana cand patronul firmei ... (vezi toată discuția)