Buna ziua
Am de recuperat de la o firma o suma de bani . Deocamdata nu am facut nici un demers desi au intarziat plata cu mai bne de doua luni. se poate cere insolventa firmei acuma ? Care ar fi pasii de urmat ?
Multumesc
din ce dosare am gasit pe net la a doua infatisare platesc si se inchide dosarul . Ei vor sa vanda 40% din firma si nu i-ar avantasa sa fie in insolventa ca ar scadea valoarea firmei. In cazul in care cer insolventa cheltuielile cu judecata o sa le mai pot recupera ?
Nu inteleg de ce nu formulati o altfel de actiune. Mai ales ca platesc din al 2-lea termen. Ati vrea sa va lungiti pe o perioada de cativa ani? Daca vor dori sa plateasca cand vad cererea de deschidere a procedurii insolventei, puteti negocia si plata onorariului sau a taxei de timbru. Dar daca as fi in locul lor nu as achita si v-as lasa sa promovati un nou litigiu in acest sens - mai ales daca cererea de insolventa a fost introdusa cu rea credinta. Depinde ce strategie se adopta.
Recuperare creante
impact.d
Persoana juridica (SRL) am de recuperat creante de la o societate comerciala. Am actionat in instanta (somatie de plata) firma debitoare si in data de ... (vezi toată discuția)