avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire apartament

Buna ziua, as vrea sa ma ajute si pe mine cineva cu niste sfaturi legale daca se poate. Am o prietena care a trait 14 ani cu un barbat fara insa sa aiba acte impreuna. Din pacate, acum 3 saptamani el a murit intr-un accident. Impreuna au facut 2 copii minori (13 ani si 2 ani). Copiii sunt pe numele barbatului. Ei stateau intr-un apartament proprietatea barbatului. Unul dintre fratii vitregi(adica frate doar de mama) ameninta ca ii da afara pe prietena mea si pe copii. Se poate asa ceva? Cine mosteneste de fapt apartamentul? Copiii sau celelalte rude? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: floricel14 , utilizator 14:15, 21 Noiembrie 2009
Copii mostenesc, pt ca sunt recunoscuti de defunct!
Prima clasa de mostenitori este cea a descendentilor, alcatuita din copiii defunctului, precum si din descendentii acestora. In situatia descrisa de dvs., vin la mostenire descendentii de gradul I (copiii defunctului). Fratele sau nu are niciun drept asupra imobilului apartament, in care au ramas sa locuiasca cei doi copii minori si mama lor.
buna seara!
prietena dvs sa mearga la un BNP sa dezbata succesiunea defunctului concubin.
mostenitorii acestuia vor fi cei 2 copii pe care ii iau.
fiind minori este nevoie ca autoritatea tutelara sa desemneze un curator care sa reprezinte interesele minorilor in cauza.
copiii defunctului au vocatie succesorala la succesiunea acestuia .
acceptarea succesiunii se face in termen de 6 luni de la deces.
doamna in cauza tb sa mearga la notar si sa dezbata succesiunea .

fratele defunctului nu are nici un drept asupra imobilului .
Ok. Va multumesc tuturor pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota-parte mostenire Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Un copil din flori pastreaza numele tatalui natural, dar este crescut de mama si tatal vitreg, impreuna cu alti doi frati. Dupa decesul tatalui ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune- cum exact? Alina Cretu Alina Cretu Un barbat decedat in urma cu 1 luna are ca mastenitori pe fiica sa si pe cei treii nepoti(fii fiului sau vitreg-mort in urma cu aproximativ 20 de ani).Pamantul ... (vezi toată discuția)