avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scoatere auto de la fisc refuzata -2018
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scoatere auto de la fisc refuzata -2018

Buna seara,

Ma lovesc de problema mentionata din titlu.
Pe scurt, am vandut un autoturism, am predat toate documentele cumparatorului, acesta din urma chiar si-a inmatriculat autoturismul pe numele sau.
Am fost la primarie si functionara de acolo refuza sa imi scoata de la impozit auto deoarece pe langa contractul de vanzare-cumparare si CI al vanzatorului mai imi solicita si copie CI cumparator ( document pe care nu pot sa-l procur) si culmea, fisa de inmatriculare.
Ce cai de solutionare am deoarece respectiva refuza vehement scoaterea din evidenta a masinii?
O problema am avut-o si cand am solicitat certificat fiscal pentru a vinde masina aceasta insistand sa duc fisa de inmatriculare insa cu interventie mi-a eliberat acel certificat fiscal.

Va multumes anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
CalinMitu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CalinMitu , utilizator 15:10, 13 Decembrie 2018
Pai cum a fost înmatriculată mașina de noul proprietar dacă dvs. Nu ați dat fiscalul?

Pentru transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, pe lângă documentele necesare (RCA, copie CI, CIV original plus copie Etc.) este necesar și ceritificatul de atestare fiscală de la dvs, sau fisa de înmatriculare vizată de organul fiscal competent (adică dovada faptului că a fost scoasă din evidențele dvs.)
Buna ziua,

Masina am vandut-o in baza certificatului fiscal emis de primaria unde a fost inscrisa conform legii.Am mentionat faptul ca am obtinut cu oarece dificultate acel certificat fiscat iar masina este inmatriculata de noul proprietar, pe siteul drcpiv masina apare ca fiind radiata conform seriei de sasiu si a numarului de inmatriculare, totodata apare pe site de verificare RCA avand o noua polita incheiata. Fara certificatul fiscal sau fisa de inmatriculare cu viza organului fiscal stiu ca masina nu s-ar fi putut inmatricula.
Pe contractul de vanzare-cumparare apar toate datele cumparatorului, inclusiv se mentioneaza si certificatul fiscal cu numar si data la care a fost emis.
Dna functionar insista sa ii dau o copie dupa CI cumparatorului deoarece fara acesta nu imi scoate din evidenta autoturismul iar eu nu am de unde sa il mai procur de la cumparator. Pe langa acestea mai imi solicita 4 copiii dupa contractul de vanzare-cumparare deoarece doreste sa-si puna vizele in casutele A si B de pe contract plus fisa de inmatriculare unde doreste si acolo sa mai vizeze inca o data in conditiile in care masina este deja inmatriculata dar asta nu ar fi o problema. Dna functionar este confuza datorita schimbarilor din 2016 cu privire la REMTII.

Ca o paranteza, problema aceasta vine de la o primarie dintr-o localitate rurala. ( problema pe care o relatez o intampina socrul meu). Cum v-am mai spus, la inceput chiar a intampinat o problema fiindu-i refuzata eliberarea certificatului fiscal invocand iarasi alte motive. Cu insistente, culmea din partea functionarei de care va relatez, au rezolvat-o.
In orasul in care locuiesc cu cateva luni in urma am urmat exact aceeasi procedura iar pentru scoaterea din evidenta m-am prezentat doar cu contractul de vanzare-cumparare si CI. Iar pentru vanzare i-am inmanat cumparatorului doar certificatul fiscal in materie de fiscalitate.

Va multumesc pentru interventie!

O zi buna!
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
CalinMitu, utilizator
Revin cu un update din partea functionarei.
Dumneai insista sa nu scoata masina din evidentele fiscale fara acea copie de buletin a cumparatorului, insa v-a contacta nu stiu exact ce institutie, telefonic, pentru a obtine acea copie de buletin ulterior.
Ea este fixata, ca trebuie sa aiba "dosarul", sa fie acoperita, ea trebuie sa trimita la srpciv si fix fara acea copie de buletin nu o poate face dar nu vad unde este problema de a scoate din evidenta fiscala autoturismul, caci ce are ea de facut este fix alt pas birocratic ce nu ma include pe mine.
Ba mai mult, vanzarea, sau cel putin procedura era sa merg cu cumparatorul la primarie, sa-mi vizeze toate contractele de vanzare cumparare si lasand totodata o copie dupa CI. Mi se pare o aberatie in conditiile in care masina s-a vandut intr-un alt judet. Pana la urma primaria nu este un intermediar auto.

Cum comentati toate acestea de mai sus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar dauna auto/ nu-s proprietarul in carte si talon (posed contract vanzare-cumparare) utilizator55 utilizator55 Buna ziua! In urma cu o saptamana am cumparat o masina second hand (inmatriculata in romania), am facut contractul de vanzare - cumparare, ulterior mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Radiere auto in vederea inmatricularii trafyctz trafyctz Buna ziua, astazi Sambata 23-03-2013 am vandut o masina care era pe numele meu. Am fost la cineva care se ocupa cu acte auto si mi-a facut decat actul de ... (vezi toată discuția)
Scoaterea autovehiculului de la impozit jimmy87 jimmy87 salutare la toti...o problema am si eu si sper sa gasesc solutia la voi.am avut o masina pe care am vanduta in 2012 cu contract de vanzare-cumparare...noul ... (vezi toată discuția)