avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Nerespectare contract furnizare gaze
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Nerespectare contract furnizare gaze

Buna ziua,
As dori sa stiu daca sunt obligat sa platesc factura de furnizare gaze daca furnizorul nu respecta pretul prevazut in contract si imi explica ca acest lucru se datoreaza cresterii pretului gazelor. Cum pot recupera sumele platite in plus pe facturile la care furnizorul a practicat un pret mai mare decat cel din contract?
Va multumesc,
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
bosanceanugheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: bosanceanugheorghe , utilizator 12:03, 16 Februarie 2019
Daca ati facut contestare la furnizor si nu doreste sa va raspuna, cu toate ca detaliile de facturare ( pret/ mc./kw, etc. ) si aveti un contract in care este prevazut un cost fix indiferent de consum, va puteti adresa cu o plangere si la ANRE...
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Va multumesc,
Am un contract care prevede un pret fix pe o perioada de 2 ani, incepand cu luna iulie 2018.Acest pret a tot crescut de la o luna la alta ceea ce m-a determinat sa trec la un alt furnizor.Am platit 2 facturi si acum astept o ultima factura.Sunt obligat sa o achit daca si aceasta va avea un pret mai mare si furnizorul nu doreste sa-mi raspunda? Mentionez ca am facut o plangere la OPC Brasov.
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
bosanceanugheorghe, utilizator
Normal, daca actionati de la inceput, pana acum se rezolva prolema...
Daca ati apelat la un alt furnizor, facturile emise de furnizorul cu probleme ce contin ca banuiesc ca nu mai consumati gaz furnizat de ei...
Faceti plangerea la ANRE, gasiti modul de a face asta pe site-ul lor, si, in functie de raspunsul primit, cred ca va puteti adresa si instantei pentru a recupera sumele pretinse in plus de acest furnizor,
Daca contractul are un pret fix si nu reiese din el ca ar fi influentat de ceve ( costul gazelo, mariri de accize, nu mai stiu ce*...) acesta ar trebui respectat...
Mai asteptati si alte pareri, eu asa as proceda...

Intrebam daca sunt obligat sa achit ultima factura care banuiesc ca va acoperi sumele platite in plus pe cele 2 luni anterioare, daca furnizorul nu are bunavointa sa lamureasca aceasta problema .Nu va mai fi nevoie sa apelez la alte instante, mai ales ca suma nu este foarte mare.Actualmente sunt in evidenta altui furnizor de la care astept prima factura.
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
bosanceanugheorghe, utilizator
Banuiesc ca daca nu o platiti o sa va creada rau.platnic si o sa apeleze la firme de recupare...
Ati anulat contractul cu acest distribuitor?

Alte discuții în legătură

Contract furnizare gaze bosanceanugheorghe bosanceanugheorghe Buna ziua, Am schimbat furnizorul de gaze , deoarece noul furnizor (Ener-Gaz)a prevazut in contract un pret de furnizare constant de 0,1087lei/kwh timp de 2 ... (vezi toată discuția)
Probleme furnizor de ultima instanta element94 element94 Salutare. In data de 26 Noiembrie am primit o notificare de la Engie, cum ca Restart Energy a renuntat la noi ca si client ( gaz ). Daca nu dorim sa ramanem ... (vezi toată discuția)
Acciza la gaze w_v_w_v w_v_w_v Am constatat dupa postarile unor utilizatori ca unii nu au acciza pe factura de gaz. Aveti trecute cumva rubrica separata acciza pe factura de gaz? Si ... (vezi toată discuția)