avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie de constructie pentru pavele si borduri in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie de constructie pentru pavele si borduri in curte

Buna ziua! Am inceput in curtea casei lucrarile pentru pavare. am pus bordurile si o parte din pavele. La scurt timp am primit o notificare de la primarie legata de aceasta lucrare si de necesitatea autorizatiei de construire. Bordurile sunt prins in beton dar nu au fundatie ci doar in jurul lor pentru a putea sustine pavelele. Intrebarea este: este necesara eliberarea unei autorizatii de construire pentru aceste lucrari? in conditiile in care in legea 50/91 in art. 11 spune ca nu trebuie autorizatie de construire pentru "trotuare"?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 18:01, 13 Decembrie 2018
Cereti si baza legala, in scris, de la primarie in baza careia solicita aceasta autorizatie de constructii...au termen 30 sau 45 de zile de raspuns...
Pana atunci...eu consider ca va puteti continua treaba...
Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/articol_375...
Dvs. nu faceti reparatii/ inlocuiri, ci construiti ceva nou. Aveti nevoie de autorizatie de ctie. de la primarie pentru a nu fi amendat contraventional si chiar sa primiti dispozitie de demolare.
In acel link scrie ca nu ai nevoie de autorizatie de constructii pentru:
lucrări de întreținere la căile de comunicație și la instalațiile aferente;
Aleile din curte eu le consider cale de comunicare intre casa si magazie, strada, becu, etc...
Cel mai ok ar fi sa faceti acea cerere in care sa va spuna, in scris, in baza carei legi solicita acea autorizatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie IancuV IancuV Am prins in beton 6 tevi si de asupra am facut un acoperis cu tigla doar atit fara sa-l ingradesc unde am depozitat lemnele de foc,acum un vecin ma ameninta ca ... (vezi toată discuția)
Autorizatie Birtalan Istvan Birtalan Istvan Bună ziua! Vreau să aflu ce fel de documente, autorizatie am nevoie pentru a construi o terasă de 25 mp lipită de casă cu precizarea că în locul acesta ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie Mvmihai Mvmihai Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea probleme. Detin un aparatament la parter intru-an ansamblu residential. Apartamentul detine o gradina ... (vezi toată discuția)