avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatia auto in italia, a unui rezident in aceasta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatia auto in italia, a unui rezident in aceasta tara,pe termen lung, cu masina inchiriata din romania

Codul rutier italian interzice din 4 decembrie circulația cu o mașină înmatriculată în străinătate dacă șoferul este rezident pe teritoriul italian de 60 de zile, dar
pot circula fără limită de timp cu numere de înmatriculare înregistrate în altă țară: mașinile preluate în leasing sau închiriate pe termen lung în baza unui contract cu o societate constituită într-un alt stat UE sau SEE (Spațiu Economic European) și care nu are un sediu secundar sau o sucursală în Italia;
Daca sunt rezident in italia si am folosit o masina inmatriculata in romania, proprietar fiind alta persoana cu care am avut contract de comodat, prin prisma noii legi, daca imi infiintez un srl in romania, care inchiriaza masina de la proprietar si ulterior mi-o va inchiria mie, pot circula cu ea in italia pe termen lung? (In ideea de a evita taxele din italia, lucru pe care pana la aparitia legii l-am putut face folosind masina inmatriculata in romania pe o alta persoana si avand contract de comodat intre noi)
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
ali18ro, utilizator

Alte discuții în legătură

Lege nr. 113 din 4 octombrie 2018– art. 93 cristinaduta cristinaduta Buna ziua. Am o intrebare legata de decretul-lege nr. 113 din 4 octombrie 2018– Art. 93 – Conform modificărilor aduse articolului 93, se interzice celor ... (vezi toată discuția)
Info utilizare autoturism numere românești pe teritoriul italiei Bitzugeo Bitzugeo Buna ziua, va rog să mă ajutați în urmatoarea situație: sunt rezident in Italia (insa nu lucrez aici, sunt pensionar iar în Romania) am două mașini, ... (vezi toată discuția)
Circulatia in ue mariah2010 mariah2010 In ce conditii se poate circula in Italia cu o masina inmatriculata in Romania? Proprietarul masinii are rezidenta in Italia. Este obligat sa faca asigurare ... (vezi toată discuția)