avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Remuneratia administratorului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Remuneratia administratorului

Buna ziua ,
Potrivit Codului Fiscal art 76 alin 2 lit o, remuneratia administratorului este asimilata unui venit din salarii , drept urmare, se retin si platesc toate contributiile aferente unui salariu . Intrebarea mea este : exista vreo limita minima lunara a acestui venit (remuneratia administratorului ), se poate stabili mai putin de 1900 lei ?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Da, e venit asimilat salariilor din punctul de vedere al contributiilor si impozitului, dar nu si al Codului muncii (nu este salariat).

Deci, nu se ponteaza, nu se face stat cu zile lucrate, orar et.c. si nu exista minim stabilit de lege. Dezavantajul este ca aceste persoane, desi platesc contributii, nu au niciun beneficiu legat de aceste plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoană fizică înregistrată fiscal și angajată cu cim cu timp parțial. poate plăti angajatorul contribuția proporțional cu timpul lucrat? mirela.onciu mirela.onciu Ca persoana fizica inregistrata fiscal si in acelasi timp si salariat cu timp patial 2 ore, pot sa optez din 2018 prin declaratia 600 sa platesc contributia la ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)