avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incepand cu data de 01.04.2001
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incepand cu data de 01.04.2001

Buna ziua,
Daca am de la angajator adeverinta ca am lucrat in conditii speciale dupa 01.04.2001 se ia in calcul ca perioada lucrata in grupa a 2a de munca cu toate drepturile ce decurg din aceasta?Mai este nevoie de altceva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:35, 18 Decembrie 2018
Pentru a fi avuta in vedere la CJP, adeverinta primita trebuie sa respecte modelul din anexa 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare.
Adeverinta se emite pentru perioade strict nominalizate si poate fi emisa numai daca s-au respectat prevederile legale din perioada respectiva - intocmire de catre firma documentatii anuale, necesare, obtinere avize, anual, de la ITM/Inspectia muncii, nominalizare anuala, personal, prin documente interne ale firmei.
Daca adeverinta spune ca ati lucrat in conditii speciale dupa 01.04.2001 nu va fi luata in calcul de catre CJP pentru grupa a 2-a de munca.
Buna ziua,
I-mi cer scuze,am gresit este vorba de conditii deosebite si nu conditii speciale.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate lua in calculul reducerii varstei de pensionare si cu cat.
Multumesc.
Precizati:
Sexul, luna si anul nasterii
Total stagiu de cotizare
Din ce se compune acesta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii periculoase mon73key mon73key In perioada 01.04.2001 - 2003 am lucrat la CFR si am trecut pe cartea de munca spor conditii periculoase in suma de ... conform CCM, la fel ca si inainte de ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca se mai ia in calcul la stabilirea varstei de pensionare si a cuantumului pensiei? mosneagm mosneagm buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca grupa I de munca de care am beneficiat anterior datei de 01.04.2001 se mai ia in calcul la stabilirea varstei de ... (vezi toată discuția)
Grupe muncă marianalin marianalin Bună ziua,este adevărat că grupele de muncă se dau din nou din 2001 încoace ? Și dacă da de când intră legea in vigoare și când putem beneficia ... (vezi toată discuția)