avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU FARA SALAR?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU FARA SALAR?

Buna ziua!
as dori sa stiu daca angajatorul ma poate trimite in concediu fara salar dupa ce in prealabil am fost fortat sa-mi iau in luna august tot concediul legal pe motiv ca firmele straine nu lucreaza in acea luna!


Si inca ceva.... in data de 12 a fiecarei luni trebuia sa primesc salariu si azi suntem in 16....si inca nu mi-am primit salariu desi mai mult de 70% din angajatii societatii si-au primit drepturile banesti! ce pot face in acest sens!

Va multumesc si astept un sfat de la dumnevoastra!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 13:50, 16 Noiembrie 2009
Inteleg ca nu lucrati in mediul bugetar.

Deci, solicitarea angajatorului este ilegala. Totul este sa nu semnati o cerere de CFS. Ptr ca atunci ati fost de acord cu el.

Daca angajatorul are probleme atunci fie sa va trimita in somaj tehnic fie sa va disponibilizeze.

In privinta salariului solicitati in scris un punct de vedere de la angajator.
Neaparat sa aveti o copie a solicitarii cu nr de inregistrare si data de depunere.
Da, intradevar NU lucrez in mediul bugetar!

Dar intrebarea mea este daca pot fi trimis in somaj tehnic sau sa fiu disponibilizat din moment ce firma a facut angajari in ultimele 6 luni?
Pot solicita in scris un punct de vedere al angajatorului in ceea ce priveste salariul dar acea cerere nu numai ca va ramine fara raspuns dar nici macar nu va fi inregistrata, asa ca pot avea cel mult o copie a cererii facute de mine neinregistrata!!
cam asa merg treburile in majoritatea firmelor din romania din pacate!
Angajatorul nu va poate obliga sa va luati concediu fara plata impotriva vointei dvs.
Pentru neplata drepturilor salariale cuvenite in termenul / termenele precizate in contractul de munca puteti sesiza Inspectia Muncii si apoi sau in paralel puteti chema in instanta angajatorul.
Puteti sesiza Inspectia Muncii si pentru fortarea intrarii in CFS.
va multumesc!

inca ceva!
in august cind am fost trimis fortat in concediu de odihna am facut o cerere pentru bani de concediu si bineinteles nu am primit nici raspuns nici bani!
Sunt ferm convins ca cererea nu a fost inregistrata in registrele de la secretariat....dar atunci intrebarea mea este cum pot face dovada ca am cerut bani de concediu si nu am primit nimic?
Este de preferat ca orice cerere adresata societatii sa fie facuta in dublu exemplar si sa se obtina numar de inregistrare.
Daca veti face sesizare catre Inspectia Muncii si veti mentiona si acest aspect, la control se vor verifica si pontajele si statele de plata aferente lunii august si astfel veti vedea cum figurati in acte.

Alte discuții în legătură

Cfs fara voie adelinad2003 adelinad2003 De curand am aflat intamplator ca firma la care lucrez m-a bagat in concediu fara plata cateva zile in ianaurie ( asa zic ei ca doar cateva zile ca ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar cerasela1986 cerasela1986 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul vostru. Firma la care lucrez ne obliga sa luam 5 zile de CFS pe luna. Ni s-a spus verbal, in cadrul personalului TESA, ca, ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariale ale angajatilor unei firme aflate in faliment Andreea356 Andreea356 Buna ziua, Lucrez (inca am contractul activ) la o firma care in luna septembrie a declarat falimentul. Dupa cateva saptamani a fost asignata si firma de ... (vezi toată discuția)