avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asigurare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asigurare apartament

Stau intr-un bloc cu apartamente pe 5 tronsoane . Cand se strica o conducta pe un tronson este obligat si restul blocului de pe cele 4 tronsoane sa contribuie ? Este obligatoriu ca fiecare sa aiba asigurare a apartamentului pentru a se reduce costurile de inlocuire a conductei pe un tronson ?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
Corina6, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina6 , utilizator 15:21, 21 Decembrie 2018
Dupa parerea mea...depinde de hotararile asociatiei, de fapt cum s-a hotarat pana acum...Daca asociatia nu a hotarat repartizarea cheltuielilor cu partile comule pe fiecare scara in parte, atunci platesc toti...Dar daca s-a hotarat ca fiecare scara sa-si gestioneze fiecare partile comule ( conducte principale de apa, gaze, ghena, etc.) atunci vor plati doar locatari acelei scari.
O asigurare a unui apartament nu cred ca va ajuta in cazul defectiunilor, stricaciunilor, la partile comune.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Au stabilit cand se schimba conducta pe un tronson , sa plateasca tot blocul
Atunci plateste tot blocul in functie de cata parte indiviza...
Cititi legea 196/2018 pentru mai multe detalii
Tot ceea ce tine de partea comuna constructii si instalatii se repartizeaza tuturor proprietarilor
Este obligatoriu ca fiecare proprietar sa incheie polita de asigurare locuinta dar care nu acopera si costuri parti comune
Numai asigurarile facultative care contin acest risc ,pot acoperi si eventualele cheltuieli parti comune
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea ... iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: suntem un bloc de 8 etaje, iar pe fiecare etaj sunt 2 ap. de 3 camere, 1 ... (vezi toată discuția)
Legea asociatiilor de proprietari iordana1900 iordana1900 Legea Asociatiilor de proprietari Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: suntem un bloc de 8 etaje, iar pe fiecare ... (vezi toată discuția)