avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc să-i transfer o sumă de peste 10.000 euro ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc să-i transfer o sumă de peste 10.000 euro copilului meu major. Cum să procedez ca suma să nu fie impozitată?

Buna ziua! Doresc a transfera o suma de peste 10.000 euro copilului meu major.
Pentru a fi cert ca acesta nu va fi intrebat de taxe de impozit pe acesti bani sau conform vreunei legi este nevoie de act de donatie la notar sau este cu siguranta suficient doar transferul banilor?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Perfectati acte de donatie, asa cum vi s-a sugerat mai sus, asa incat sa exista un act care sa atesta transferul dreptului de proprietate, cu titlu gratuit.

(4) Bunurile mobile corporale cu o valoare de până la 25.000 lei pot face obiectul unui dar manual, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege. Darul manual se încheie valabil prin acordul de voinţe al părţilor, însoţit de tradiţiunea bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatiile online catre ong-uri Traian Cosma Traian Cosma Buna ziua. As dori sa (imi) clarific chestiunea donatiilor online catre ONG-uri, mai exact in ce baza legala se fac acestea avand in vedere ca legea specifica ... (vezi toată discuția)
Donatie in bani ady09 ady09 Daca parintii mei imi doneaza o suma de bani ,aceasta este impozabila sau nu.Donatia terbie facuta obligatoriu notarial sau sunt si alte cai? Multumesc (vezi toată discuția)
Transfer bancar zaqk zaqk Buna ziua, Daca socrii vor sa imi faca un transfer bancar cu o suma de bani (60 000 de euro), avans pentru achizitionarea unei locuinte, pe banii aceia ... (vezi toată discuția)