avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt garant într-un credit ipotecar al fostului soț, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt garant într-un credit ipotecar al fostului soț, în prezent decedat, cu care am un copil. Ce se va întâmpla cu creditul?

Buna ziua,
Din 2008 eu impreuna cu fostul sot dupa casatorie am luat un credit ipotecar. Un apartament Dupa 9 ani am divortat iar acum a decedat in acident de masina. Impreuna avem si o fetita de 4 anisori. Exista si o asigurare la acest credit care nu stiu inca ce despagubeste. Eu vreau sa stiu daca sunt divortata si garant in acest credit cu bun comun si ipoteca de rang 1 a cui va ramane creditul. Va tb sa fac succesiune sau pot sa il pastrez ca si garant ceea ce si vreau sa il duc la bun sfarsit in functie si de asigurare. Eu cu fetita locuim in ap conform dorintei noastre si hot judecatoresti. Fostul sot are alte credite de 20000 de euro de care nu am beneficiat. Iar acum daca aceptam mostenirea suntem bune de plata. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mariaevelina , utilizator 14:29, 8 Ianuarie 2019
multumesc mult - voi contacta un avocat

copie dupa asigurarea facultativa a imobilului si pad am primit
ceea de viata spun ca nu exista sau o alata care sa garanteze rambursarea creditului
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
mariaevelina, utilizator
Am aflat cu surprindere ca copii minori nu pot mosteni un credit si nici nu sunt obligati sa plateasca datoriile parintelui decedat. Eu ca si garant nu pot sa duc creditul la bun sfarsit pentru ca sunt divortata de contractant. Am inteles ca ceea mai buna solutie ar fi plata integrala a creditului - dar pe numele contractantului care a decedat.
Autoritatea tutelara - nu ne poate ajuta cu o decizie de a influenta banca si a prelua eu contractul de credit.
Ma gandesc sa platesc creditul oare care este ceea mai buna solutie sau sa platesc 25 de ani rata ca si cum nu sa intamplat nimic - si stiu eu ce va fi peste 25 de ani - oare il mai putem noi dobandi acel imobil platit pe numele decedatului?
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
mariaevelina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar-asigurare de viata-deces-mostenitori ?a ce? judy24 judy24 In cadrul unui contract bancar de credit ipotecar s-au convenit urmatoarele: 1.ASIGURAREA CREDITULUI-garantii reale mobiliare:a)contract de asigurare a ... (vezi toată discuția)
Credit cu polita de asigurare edigab edigab Buna ziua, am o problema, tatal meu a contractat un credit in 2006 la o banca Bancpost ulterior a fost sunat si i sa comunicat ca a fost incheiata o polita ... (vezi toată discuția)
Asigurare pentru credit ipotecar la bcr mary_z13 mary_z13 buna ziua, Am un credit ipotecar la BCR de 10.000 Euro de acum 4 ani.Pana acum (anii trecuti)am dus asigurarea de 20 de euro, ce obligatorie si a fost ... (vezi toată discuția)