avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare PFA la ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare PFA la ANAF

Buna ziua,

Sunt in curs de obtinere a actelor pentru PFA de la ONRC. Stiu ca dupa obtinerea actelor trebuie sa ma inregistrez la ANAF(sa aleg tipul de impozitare etc). Avand in vedere ca vreau sa inchei un contract de colaborare cu o firma din UE inregistrata in VIES, ce exact trebuie sa depun la ANAF din punct de vedere declaratii/cereri astfel incat sa pot emite facturi pentru serviciile prestate (trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA atata timp cat sunt sub plafonul anual)? Mi-a fost solicitat si certificatul de rezidenta fiscala, pot depune cererea pentru el direct de la prima vizita la fisc?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 11:21, 28 Decembrie 2018
Buna ziua,

Declaratia unica trebuie depusa, ref la sistem de impozitare si contributii sociale obligatorii.

Ref la tva, va trebuie cod de tva ptr servicii prestate in UE, prin urmare tr sa solicitati cod de tva normal sau special (doar ptr facturare UE) de la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare facturi adwords si facebook 2017 - la un pfa staycu staycu Buna ziua, As dori sa stiu, in anul 2017, ce ar trebui sa fac ca sa pot deconta facturile din Adwords si Facebook, ambele cu sediul in Irlanda. Am citit ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit tva mik_zoltan mik_zoltan Sunt PFA cu norma de venit. Venitul meu vine in proportie de 100% din strainatate prin transfer bancar. (tara UE) Am inteles ca daca depasesc cota de norma ... (vezi toată discuția)
Facturare intracomunitara tva/fara tva MihaiX3M MihaiX3M Buna ziua! Detin o firma SRL neplatitoare de TVA. Trebuie sa incasez o suma de bani de la o firma aflata in Uniunea Europeana, platitoare de TVA, pentru ... (vezi toată discuția)