avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt separat de concubina mea. Copilul este la ea, e ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt separat de concubina mea. Copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze?

buna seara,
as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si fara sa ma instiinteze macar? mentionez ca am o hotarare judecatoreasca care acorda custiodia comuna , hotarerea nefiind insa definitiva inca.... doresc sa aflu cum pot proceda legal. multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Botezul e un ritual religios. Nu lasa urme si nu e contagios. Nu va opreste nimeni sa va desbotezati sau rebotezati copilul mai incolo in orice alta religie doriti, sau poate sa o faca el cand va fi mare si va dori - se poate boteza pe rand in toate religiile posibile si imposibile. Nu scrie nicaieri ca poti fi botezat doar o data. Oamenii se schimba, conceptiile se schimba, chiar si religiile se schimba. Se poate chiar sa fie botezat de mai multe ori in aceeasi religie - nu exista registrul centralizat al botezurilor. Nu amestecati religiile cu dreptul de vizitare.
Iar când va fi la școală puteți hotărâ dacă să participe la orele de religie sau nu, în cazul în care sunteți de alta religie sau ateu.
Buna ziua,

Inainte de botez, in orice confesiune, se cere certificatul copilului.
Nu se pune problema de discriminare aici, nu este cazul.
Dar daca doriti o "lupta" cu fosta sotie, eu va propun ca dupa ce dna il boteaza ortodox, dvs, in urmatoarea saptamana, sa il botezati la catolici, urmand ca apoi dansa sa il reboteze ortodox, iar dvs la protestanti. Si tot asa pana terminati toate confesiunile din Romania. Dupa aceasta, o luati de la capat. Astfel nu "discriminati" nicio religie, caci bebelusul va fi membru cu drepturi depline in toate aceste confesiuni.

Sa imi iertati ironia, am dorit doar sa intelegeti cat de absurd este razboiul cu fosta sotie si cat de mult ii poate dauna copilului. Chiar asta va doriti o viata intreaga? Are sens sa pierdeti bunavointa ei plus timpul si energia dvs prin plangeri penale ridicole? Nu ar fi mai bine sa va bucurati de fiecare moment frumos impreuna cu cel mic?

Pentru binele copilului dvs, va rog ca inainte de a actiona in orice fel fata de fosta concubina, sa va acordati un moment in care sa va ganditi daca ar fi bine si pt copilas sa puneti in practica intentia dvs, si de abea apoi sa actionati.





iuliana899 a scris:

pai si daca tot este cu titlul executiriu o sentinta pana si de fond ... nu trebuia sa ma instiinteze cu privire la botez? nu sunt contra botezului crtestin , insa .... ma gandesc ca o pot ataca si din alt principiu, respectiv ca ... discrimineaza alte religii. eu nu doream sa-mi botez copilul ci sa-l las pe el sa-si aleaga religia cand va creste.
eu zic .. ca tata, legal fiind peste tot in deciziile luate de instanta... dc nu am putut fi instiintat inainte macar.... Am doar o alta intrebare: BIserica ... la un botez ... cere acte? dc atunci nu trebuie sa imi ceara si mie opinia.... si ce pot face in acest caz...
Eu consider toate aceste treburi drept discriminare religioasa... avand in vedere ca suntem in UE acum ... nush... dar e ciudat sa impui unui copil o religie doar ca asa doresti tu... ca parinte sau ca preot...

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plus ca la cultele in care se boteaza doar adulti sau cel putin adolescenti, vor gandi la fel ca ateii: bebelusul a facut baie, nu s-a botezat.
În primul rând, la botez, când se cere certificatul copilului, nu te va suna popa, să-ți spună că mama vrea să boteze fără tine așa cum, nici de la Starea Civilă nu te sună nimeni pentru a-ți spune că mama îi face alt certificat celui mic.
În al doilea rând, cam ce ai vrea să scrii în plângerea penală (!)?! Bănuiesc că te-ai gândit deja la o formulare, nu? O dată ce ai ajuns și pe acest forum...
Eu sunt atee, dar mi-am "botezat" fetițele, pentru a scăpa de cicălelile familiei, considerând, așa cum a mai spus cineva mai sus, că doar le fac o baie. Impropriu spus, oricum, căci la catolici nici nu dezbracă bebelușul, doar îl "unge" pe cap, mânuțe și piciorușe. Cea mare este deja la școală acum, de unde am retras-o de la orele de religie (care este și ortodoxă).
Așa că, am împăcat și capra și varza. Nici nu m-am certat cu "neamurile", nici eu nu-mi supun copiii unor "învățături" pe care eu însămi le consider inepții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce religie va avea copilul lucian3087 lucian3087 buna ziua,mentionez ca prietena mea asteapta un copil si nu este botezata in momentul de fata in nici o religie,asadar este tot ortodoxa cred,iar eu ... (vezi toată discuția)
Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
Fostul soț a schimbat religia copilului nostru fără consimțământul meu. Îi pot face reclamație? corina25caval corina25caval Ii pot face reclamatie fostului sot ca i-a schimbat religia copilului nostru fara consimtamantul meu avand in vedere ca avem custodie comuna? (vezi toată discuția)